Joulun 2014 parhaat pelit taulutietokoneille

Jouluna on moni pukinkontti taas täynnä viihde-elektroniikkaa. Vuoden 2014 joulun suosituimpien lahjojen joukkoon saattaa hyvinkin nousta viime vuosien hittituotteet taulutietokoneet. Näppärät kädessä pidettävät kosketusnäytölliset tietokoneet ovat saavuttaneet myös suomalaispelaajien suosion. Seuraavassa vinkit parhaiden tablet-pelien valintaan.

tablet pelikoneena

Tabletit ovat viimevuosina kehittyneet hurjaa tahtia, niin nopeudessa kuin näyttöjen laadussakin. Uusissa tableteissa on useita prosessoriytimiä, useita gigatavuja keskusmuistia ja teräväpiirtotason (Full HD) grafiikkaa toistavat näytöt. Tabletit eivät enää ole tarkoitettuja vain satunnaiseen nettisurffailuun, musiikin kuunteluun tai sähköpostin lukemiseen, vaan niillä voi pelata näyttäviä pelejä missä tahansa liikutkin.

Esittelemme seuraavaksi suosikkejamme joulun 2014 parhaista tableteilla toimivista peleistä. Poimi siis tästä pelivinkit joulunviettoon, niin kinkun sulattelu sujuu mukavasti tabletilla pelaten. Jutussa lähteenä käytettiin mm. TechRadarin 50 parhaan Android-pelin listaa: http://www.techradar.com/news/gaming/50-best-android-games-2014-1229627

Walking Dead: The Game Kaudet 1-2 (n.11€ kausi)

Walking Dead on äärimmäisen koukuttava, jännittävä, mukaansatempaava sekä useita palkintoja voittanut pelisarja Telltale Gamesilta. Jos olet joskus katsonut Walking Dead -zombiesarjaa, niin tiedät mitä odottaa. Telltale Games on tehnyt hyvää työtä tuodessaan tämän huippusuositun apokalyptisen televisiosarjan seikkailupeliksi taulutietokoneille. Pelissä ohjaat vanhemmiltaan eksynyttä pientä tyttöä Clementinea ja muita päähahmoja maailmanlopun tunnelmissa väistellen vastaantulevia eläviä kuolleita. Kyseessä ei ole perinteinen räiskintäpeli, vaan kiperiä moraalisia valintoja vaativa seikkailupeli, jossa päätöksesi vaikuttavat siihen miten muut pelin hahmot sinut kokevat.

Pelaaja tuntee tosissaan vaikuttavansa tarinan kulkuun päätöksillään ja jännitystä luodaan dramaattisella musiikilla, upeilla grafiikoilla sekä hyvillä ääninäyttelijöillä. Tässä pelissä päähenkilöillä on syvyyttä ja ne tuntuvat niin aidoilta, että pelaaja tuntee jopa kiintyvänsä heihin. Walking Deadin pelaaminen on todellista tunteiden vuoristorataa ja se onnistuu koskettamaan tavalla johon harvat pelit pystyvät. Suosittelemme hämärän valaistuksen jouluyön pelisessioihin!

Angry Birds Space (ilmainen)

Rovion Angry Birdsin voittokulku sen kuin jatkuu ja peli valittiin juuri arvostetun Tech Radarin kolmanneksi parhaaksi Android-peliksi. Vihaiset linnut ovat tällä kertaa matkustaneet kuuhun ja peli esittelee muutamia uusia konsepteja sekä uusia pelitaktiikoita. Possujen ja lintujen sinkoilu avaruudessa tuo sopivasti huumoria jokaisen pelisarjan ystävän joulunviettoon.

Modern Combat 5: Blackout (5,64€)

Oletko 3D-räiskintäpelin ystävä? Nykyaikaiset tabletit ovat niin tehokkaita, että niillä pystyy pelaamaan näyttäviä räiskintäpelejä, joten enää ei välttämättä ole tarvetta siirtyä konsolille tai pc:lle paukuttelemaan. Tosin eivät tablettien räiskintäpelit vielä aivan parhainta mahdollista graafista ilotulitusta tarjoa, ja pelattavuuskin on tabletilla hieman kehnompi kuin konsolilla, mutta ne tarjoavat kuitenkin adrenaalinitäytteistä viihdettä missä tahansa liikutkin. Gameloftin kehittämä Modern Combat 5: Blackout perustuu samannimiseen konsolipelien sarjaan. Yksin pelaamisen lisäksi voit hypätä monipelikenttien taistelutantereelle.

Zynga Poker (ilmainen)

“Maailman suurin pokerisivusto”, näin hehkuttaa Zynga Pokeria yksi suurimmista urheilukanavista ESPN.com. Väite saattaa hyvin pitää paikkansa, sillä Zyngan leikkirahapokeria pelaavat miljoonat ihmiset päivittäin ympäri maailman. Zynga Poker on pelattavissa Apple- ja Android-laitteiden lisäksi myös Facebookissa. Peli itsessään on ilmainen, mutta uusia pelimerkkejä on mahdollista ostaa pelin sisäisestä kaupasta.

Zynga on sosiaalisen pelaamisen ykkönen, ja se näkyy Zynga Pokerin laadussa. Jos haluat harjoitella ilman riskiä maailman suosituinta pokeripeliä Texas Hold’Em:iä, niin suosittelemme kokeilemaan Zynga Pokeria. Jos leikkirahalla pelaaminen alkaa kyllästyttää, niin suuntaa suomalaisten suosikkipokerisivustolle Betsafe Pokeriin. Betsafella on ilmainen pokeriohjelmisto, joka eroaa Zyngasta siinä, että siellä voit voittaa oikeaa riihikuivaa käteistä. Niitä pelejä ennen on kuitenkin hyvä harjoitella ilmaiseksi ja siihen Zynga Poker on parhainta mitä tableteilla on tarjolla.

Minecraft Pocket Edition (5,64€)

Minecraft on vihdoinkin tullut taulutietokoneille. Alkuperäisen pc-version kehittäjät ovat selvästi panostaneet tablettiversioon, joka on helposti pelattava ruudulla näkyvine painikkeineen. Mukana tässä mielenkiintoisessa rakennuspelissä ovat kaikki Minecraftin perustoiminnot, kuten Survival ja Creative pelitilat sekä myös monipeli. Ei muuta kuin hakku käteen ja rakennuspuuhiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image