E-kirjojen osuuden maailman kirjamarkkinoista arvioidaan olleen 13,5% vuonna 2013

Talouslehti Forbes on arvioinut kirjallisuuden maailmanlaajuisen markkinoiden olleen 62,3 miljardia dollaria vuonna 2013. Tästä e-kirjojen osuus oli jo 13,5%, eli 8,4 miljardia dollaria. Suuret englanninkieliset maat vetävät edelleen e-kirjan kehitystä, sillä Euroopassa e-kirjan osuus on vielä 4,5% kaikista kirjoista.

e-kirjojen markkinaosuus koko maailma, Forbes & Statista

Forbesin ja Statistan keräämästä infografiikasta käy ilmi sekin tieto, että sähköisen kirjallisuuden hurjin kasvukausi USA:ssa on jo taittunut. E-kirjojen kauppa ja käyttö kasvavat edelleen, mutta parin vuoden takaiset 50% ja 100% kasvuluvut ovat ohi.

Mielenkiintoinen tieto on myöskin se, että yli puolet (54%) kirjoja lukevista amerikkalaisista lukee e-kirjoja. Suurin osa on sekakäyttäjiä – he lukevat sekä painettuja että sähköisiä kirjoja.

e-kirjojen markkinaosuus koko maailma, Forbes & Statista

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image