E-kirjojen runsas tarjonta ja saatavuus kehittävät Hollannin markkinoita

E-kirjojen markkinat suurissa englanninkielisissä maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Britanniassa ovat kehittyneet jo niin pitkälle, että markkinoiden kasvuvauhti alkaa tasaantua. Siellä sähköisen kirjallisuuden myynti ei kasva enää 100-200% vuodessa, vaan ollaan 10-30% vuositasolla. Missä e-kirjat lyövät läpi seuraavaksi? Hollanti saattaa olla läpimurron kynnyksellä vuonna 2015.

infografiikka, Hollanti, e-kirjat

Hollantilaiset yritykset Gfk ja CB Logistics ovat julkaisseet infografiikan, johon on kerätty tunnuslukuja pienen eurooppalaisen kansakunnan markkinatilanteesta. Tässä muutama poiminta:
– Verkkokirjakauppojen myynnistä 26,7% on e-kirjoja.
– E-kirjojen markkinaosuus Hollannissa vuoden 2015 5,2%.
– E-kirjojen myynnin kasvuvauhti 22% edellisestä vuodesta.
– 65% tuotteista on vesileimattu ja 33% suojattu kauppakohtaisesti (oletettavasti Amazon, Apple, jotka eivät tarjoa vesileimausta, vaan omaa kopiosuojaustaan).
– Hollannissa on 37 190 nimikettä tarjolla digitaalisesti.
– 195 verkkokauppaa myy e-kirjoja.
– Hollannissa on 10 miljoonaa älypuhelimen, 7,9 miljoonaa tabletin ja 1,4 lukulaitteen omistajaa.

infografiikka, Hollanti, e-kirjat

Hollannin asukasluku on noin 16,5 miljoonaa. Ne suuret erot Suomeen ovat e-kirjojen tarjonnassa, joka Hollannissa on aivan toisella tasolla kuin Suomessa. Samoin saatavuus: e-kirjoja myyviä verkkokauppoja on runsaasti, ja maailman kaikki suuret toimijat – Amazon mukaan lukien – ovat kaupankäynnissä paikallisesti mukana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image