E-kirjojen runsas tarjonta ja saatavuus kehittävät Hollannin markkinoita

E-kirjojen markkinat suurissa englanninkielisissä maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Britanniassa ovat kehittyneet jo niin pitkälle, että markkinoiden kasvuvauhti alkaa tasaantua. Siellä sähköisen kirjallisuuden myynti ei kasva enää 100-200% vuodessa, vaan ollaan 10-30% vuositasolla. Missä e-kirjat lyövät läpi seuraavaksi? Hollanti saattaa olla läpimurron kynnyksellä vuonna 2015.

Hollantilaiset yritykset Gfk ja CB Logistics ovat julkaisseet infografiikan, johon on kerätty tunnuslukuja pienen eurooppalaisen kansakunnan markkinatilanteesta. Tässä muutama poiminta:
– Verkkokirjakauppojen myynnistä 26,7% on e-kirjoja.
– E-kirjojen markkinaosuus Hollannissa vuoden 2015 5,2%.
– E-kirjojen myynnin kasvuvauhti 22% edellisestä vuodesta.
– 65% tuotteista on vesileimattu ja 33% suojattu kauppakohtaisesti (oletettavasti Amazon, Apple, jotka eivät tarjoa vesileimausta, vaan omaa kopiosuojaustaan).
– Hollannissa on 37 190 nimikettä tarjolla digitaalisesti.
– 195 verkkokauppaa myy e-kirjoja.
– Hollannissa on 10 miljoonaa älypuhelimen, 7,9 miljoonaa tabletin ja 1,4 lukulaitteen omistajaa.

infografiikka, Hollanti, e-kirjat

Hollannin asukasluku on noin 16,5 miljoonaa. Ne suuret erot Suomeen ovat e-kirjojen tarjonnassa, joka Hollannissa on aivan toisella tasolla kuin Suomessa. Samoin saatavuus: e-kirjoja myyviä verkkokauppoja on runsaasti, ja maailman kaikki suuret toimijat – Amazon mukaan lukien – ovat kaupankäynnissä paikallisesti mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *