Dekkarikirjailija Robert B. Parker kuollut 77 vuotiaana

Yhdysvaltalainen kirjailija Robert B. Parker on kuollut kotonaan Massachusettsin Cambridgessa. Hän oli 77-vuotias.

Robert B Parker

Parhaiten dekkareiden ystävät muistanevat Parkerin hänen Spenser-kirjansa. Yksityisetsivä Spenser tutki rikoksia pääasiassa Bostonissa, vaikka 37 kirjan mittainen etsiväura vei hänet muuallekin Pohjois-Amerikassa. Spenser-televisiosarja nähtiin aikoinaan Suomessakin.

Muita suosittuja Parkerin luomia ovat Sunny Randall ja Jesse Stone, joilla on sentään etunimet toisin kuin Spenserillä.

Robert Parker oli mukana Korean sodassa, jonka jälkeen hän valmistui Boston yliopistosta vuonna 1957. Hän työskenteli teknisenä kirjoittajana, mainoskirjoittajana ennen kuin aloitti pitkän uran opettajana Bostonin Northeastern University:ssä. Hän eteni kirjallisuuden professoriksi. Parkerin ensimmäinen Spenser-dekkari julkaistiin 1973.

Robert B. Parkerin omat kotisivut löytyvät täältä:
http://www.robertbparker.net/index.htm

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *