Bonnierin omakustannepalvelu Type & Tell siirtyy Adlibris-verkkokaupalle

Bonnierin omistama, pääasiassa Ruotsissa enää toimiva kirjailijoille tarkoitettu omakustannepalvelu Type & Tell siirtyy Adlibris-verkkokirjakaupalle. Koska Bonnier omistaa myös Adlibriksen, konsernin sisäinen siirto tehdään 1.9.2018.
kirjamessut, kirjoja pinossa
Bonnier avasi vahvan julkisuuden myötä Type & Tell omakustannepalvelun kirjailijoille vuonna 2015. Itsenäisen startup-yrityksen tapaan toiminut palvelu laajensi Ruotsista nopeasti myös muihin maihin, kuten Britanniaan ja Suomeen. Kaikki ei sujunut suunnitelmien mukaan, ja esimerkiksi Suomen Type & Tell palvelut ja kauppa laitettiin kiinni loppuvuodesta 2017.

Type & Tell –konseptina on alusta pitäen ollut tarjota korvausta vastaan ammattimaisia taitto-, kansikuva- ja muita palveluita. Kirjailija on valinnut ja maksanut painosmäärän, jonka Type & Tell on toimittanut myyntikanaviinsa jakeluun.

Nähtäväksi jää, aktivoituuko Type & Tell Suomessa uudelleen Adlibriksen omistuksessa.

Adlibriksen mukaan jo yksi kahdeksasta Ruotsissa julkaistusta nimikkeestä oli omakustanne vuonna 2017. Type & Tell kertoo saaneensa 5000 halukasta kirjailijaa rekisteröitymään palveluunsa. Luku on itse asiassa suuri, jos sitä vertaa esimerkiksi Suomessa vuonna 2017 julkaistujen nimikkeiden määrään. Suurten ja keskisuurten kustantajien kautta Suomessa julkaistiin 3481 yleisen kirjallisuuden nimikettä (Kustannusyhdistyksen tilasto).

Omakustannepalvelun ja oman Letto e-kirjojen lukulaitteen myötä sivustakatselija saattaisi ajatella Adlibriksen olevan kuin Pohjoismaiden Amazon. Ruotsissa Adlibris-verkkokauppa tarjoaakin elektroniikkaa, ruokaa ja juomaa, leluja, terveystuotteita, kauneudenhoitotuotteita ja paljon muuta ostettavaa.

Ruotsissa pidetään selvänä Amazonin avaavan Pohjoismaiden putiikin syksyyn 2018 mennessä. Yle on kysellyt Amazonilta asiaa, mutta niukkasanainen yhtiö ei kerro aikatauluaan julkisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *