Mekaaniset kirjoituskoneet eivät ehkä tule takaisin, mutta niitä jäljittelevät näppäimistöt ovat haluttuja

Mekaanisen kirjoituskoneen nakutuksessa täytyy olla jotain maagista, sillä jatkuvasti syntyy uusia tuotteita, joissa jäljitellään kirjoituskoneen designia ja ominaisuuksia. Yksi tyylikkäimmistä ja halutuimmista (rahoittajien lukumäärästä päätellen) on KnewKey Rymek -näppäimistö.

KnewKey Rymek näppäimistö
Rymek-näppäimistö liitetään tietokoneeseen USB-kaapelilla, tai tabletiin tai puhelimeen Bluetooth-yhteydellä, jonka jälkeen sitä voi käyttää kuten normaalia näppäimistöä. Se suuri ero tietysti on, että Rymekin näppäimissä on pitkä liikerata kuten mekaanisissa kirjoituskoneissa, siitä lähtee kunnon nakutusäänet, ja se näyttää hienolta.

Tabletin tai puhelimen voi laittaa pieneen telineeseen suunnilleen samaan kohtaan missä paperi olisi kirjoituskoneessa. Rymek-näppäimistöä täytyy muistaa ladata silloin tällöin, sillä sen akun kesto on noin 50 tuntia.

Rymek-näppäimistössä on muutama erikoisefekti, jotka voivat olla joillekin hyvinkin houkuttelevia ominaisuuksia. Näppäimistöön voi laittaa valot päälle, jolloin valonvälke tahdittaa naputtelua. Laitteessa on telanpalautin, joka on ihan oikean kokoinen suuri kahva. Tässä sille on keksitty tehtäväksi vaihtaa liityntää Bluetoothin ja USB:n välillä. Myös telan pyöritysnuppi on paikallaan. Sen tehtävänä on äänen voimakkuuden säätö.
Rymek kirjoituskone-näppäimistö
The Next Web pääsi testaamaan näppäimistöä ja testaaja oli erittäin tyytyväinen siihen tärkeimpään, eli kirjoitusmukavuuteen.

KnewKey Rymek on menossa tehdastuotantoon heinäkuussa 2018, sillä Indiegogo-rahoittajien investoima rahamäärä tuotannon aloittamiseksi on jo ylittänyt noin kymmenkertaisesti sille asetetun tavoitteen.

KnewKey toimittaa Rymek-näppäimistöä kaikkialle maailmaan, mutta ainoastaan amerikkalaisella kirjaimistolla. Skandinaavisia merkkejä siinä ei ole. Näppäinhatut ovat irrotettavia, joten jonain päivänä saattaa olla mahdollista tilata ääkköset ja laittaa ne näppäimistöön. Vielä toistaiseksi tuotteen hinta on 99 dollaria, mutta normaali vähittäismyyntihinta on 199 dollaria.

Muita kirjoituskoneen näppäimistöä jäljitteleviä laitteita ovat esimerkiksi Penna, Hemingway, ja Qwerkywriter.

Tässä Rymek-näppäimistön esittelyvideo:

Rymek näppäimistö kuin mekaaninen kirjoituskone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *