Inkbook Infinity –lukulaite on myös dokumenttien parissa työskentelyyn sopiva laite

E-kirjojen lukulaitteiden koko ja toiminnallisuus on tänä vuonna kokenut melkoisen kehitysharppauksen. Useita uusia 10-tuuman näytöllä varustettuja lukulaitteita on tullut markkinoille samaan aikaan kun tuotteiden toiminnallisuus on ottanut askeleen tablet-laitteiden suuntaan. Yksi valmistaja on Inkbook, jonka 10.3 tuuman Infinity lukulaitetta voi käyttää myös kirjoittamiseen mukana tulevalla kynällä.
Inkbook Infinity lukulaite 10.3 tuumaa
Inkbook on ajatellut ensisijaisesti toimistotyöläisiä Infinity-laitteen käyttäjiksi, jotka voisivat pitää siinä tarvitsemansa dokumentit aina saatavilla. Yhtä lailla tutkijat, kirjailijat ja muut tietotyöläiset, jotka käsittelevät dokumentteja voivat sitä hyödyntää.

Suuren näytön ja kynällä kirjoittamisen lisäksi laitteessa on tärkeä ominaisuus: se toimii Android-ohjelmistolla. Käyttöjärjestelmän versio on melko vanha, mutta joka tapauksessa se tarkoittaa sitä, että Infinityyn voi ladata uusia sovelluksia ja siten lisätä sen toiminnallisuutta (kaikki Android-sovellukset tosin eivät toimi lukulaitteessa).

Tuote tulee aluksi saataville Kickstarter rahoituspalvelun kautta, josta ostettuna Inkbook lupaa Infinity-laitteelle 30% alennuksen.

Miksi lukulaitteiden valmistajat ryhtyivät markkinoimaan suurinäyttöisiä laitteita?

Valmistajat uskovat 10 tuuman ja sitä suurempien lukulaitteiden olevan haluttuja nimenomaan sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka työskentelevät runsaasti dokumenttien parissa. Reilun kokoinen näyttö on tarpeen, sillä paljon dokumentteja on tallessa PDF-muodossa tai paperina, joka tietokoneelle skannattuna yleensä tallennetaan myös PDF-dokumentiksi.

Paperidokumentteihin on totuttu raapustamaan muistiinpanoja, alleviivauksia, palautetta, kommentteja, kaavioita ja muita merkintöjä. Saman toiminnallisuuden uusissa lukulaitteissa tuo kosketusnäytölle suunniteltu kynä, jolla dokumentteihin voi tehdä merkintöjä. Tietysti kynällä voi myös kirjoittaa omia muistiinpanoja ja uusia dokumentteja.

Yhtä hyvin voisi ajatella tabletin sopivan tähän käyttötarkoitukseen. Lukulaitteiden erikoisnäyttö E ink on kuitenkin erinomainen nimenomaan tekstin esittämiseen, laitteet ovat kevyitä ja akku kestää viikkoja.
Inkbook Infinity 10.3 tuuman lukulaite, kynällä kirjoitus

Inkbook Infinity lukulaitteen ominaisuuksia

10.3 tuuman kosketusnäyttö. Pistetiheys 227 PPI.
Näyttö on valaistu, kirkkauden ja sävyn säätö.
Näytölle voi kirjoittaa mukana tulevalla kynällä.
Android 4.4.2 käyttöjärjestelmä.
AMD i.MX6SL prosessori.
1GB RAM muisti.
8GB tallennustilaa laitteessa.
SD muistikortille paikka (32GB).
Bluetooth 4.0
Wi-Fi (802.11b/g/n).
USB-C portti.
Tiedostot: PDF, CBZ, MOBI (ilman DRM), TXT, FB2, HTML, RTF, CBZ, EPUB 2.3, 3.0 ja MS Office.
3000 mAh Li-ion polymer akku.

Valmistajan oman Inkbook-lukulaitteiden kaupan löytää tästä. Valmistaja ja kauppa ovat EU-alueella ja toimittaa kaikkialle maailmaan.

Inkbook Infinity –laitteen konseptivideo alla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *