Kahdeksan tuuman kokoinen Kobo Forma lukulaite kestää kolhuja

Kobo oli ensimmäisiä sähköisten kirjojen parissa toimivia yrityksiä, joka toi markkinoille suurikokoisen e-kirjojen lukulaitteen, valaistun näytön ja myös vedenpitävän mallin. Nyt Kobo on suunnitellut Forma-nimisen lukulaitteen, jossa on kahdeksan tuuman näyttö ja laitteen kestävyyteen on kiinnitetty erityisesti huomiota.

Kobo Forma e-kirjojen lukulaite, 8 tuumaa
Mitä suurempi laite, sen helpompi se on särkeä, sillä painoa tulee lisää. Matkoilla ja julkisissa kulkuvälineissä käytettävät elektroniset laitteet tippuessaan rikkoutuvat herkästi. Kobo Forma on kahdeksan tuuman kokoiseksi lukulaitteeksi erittäin kevyt, niin pitkälle että monet pienemmät lukulaitteet ovat itse asiassa sitä painavampia. Muovia onkin käytetty Forman rakenteissa runsaasti painon pitämiseksi alhaisena. Myös näyttö (E ink Mobius) on muovia, ei lasia kuten yleensä.

Muovin käytöstä näytön ja kotelon materiaalina on toinenkin seuraus: Forma taipuu hieman. Kun laitetta pitää käsissään ja kääntelee sitä, huomaa sen rakenteen antavan periksi. Juuri tämä ominaisuus auttaa sitä kestämään kolhuja paremmin kuin metallikuorinen ja lasinäytöllinen laite.

Laite on myös vedenpitävä kahden metrin syvyyteen asti.
vedenpitävä lukulaite Kobo Forma
Kobo Forman muoto ei ole symmetrinen (kuten valtaosa lukulaitteista ja tableteista), vaan se näyttäisi luontevasti asettuvan vaakatasoon kädessä. Sitä voi kuitenkin pitää vaakatasossa tai pystyssä, kumpi asento vain paremmin luontuu lukemiseen. Näytön sisältö kääntyy automaattisesti vaaka- ja pystysuunnassa.

Onko Kobo Forman hinta kohdallaan?

Kobo Forman listahinta on 279 euroa. SleepCover suojakotelo-teline-yhdistelmä maksaa 49 euroa.
Kobo Forma Sleepcover, suojakotelo Kobo Forma lukuteline
Vastaaviin tuotteisiin verrattuna Kobo Forman hinta on samalla tasolla.

Kahdeksan ja 10 tuuman kokoisissa lukulaitteissa on lisäksi hyvä pohtia haluaako sellaisen laitteen, jolle voi myös kirjoittaa käsin (mukana tulevan erikoiskynän avulla) muistiinpanoja, kommentteja asiakirjoihin tai piirtää luonnoksia.

Kobo Formassa on erityistä se, että se suunniteltu sietämään kolhuja. Valmistaja kertoo laitteen pysyneen ehjänä kahden metrin korkeudelta tehdyissä pudotustesteissä, ja säilyneen käsilaukuissa ja repuissa, joissa oli metalliesineitä.

All on video missä arvioidaan Kobo Formaa tuotteena (alusta alkaen 8 minuutin kohdalle, jonka jälkeen sitä verrataan 7 tuuman Kindle Oasis lukulaitteeseen):

Kobo Forma –lukulaitteen ominaisuuksia ja teknisiä spesifikaatioita

Kobo Forma sähkökirjojen lukulaite
– 8 tuuman E ink –näyttö, 1440 × 1920 erotuskyky (300 PPI).
– Näytön valaisu. Valon sävyä voi säätää (ComfortLight Pro).
– Vedenpitävä kahden metrin syvyyteen 60 minuutin ajan (IPX8).
– Wi Fi 802.11 b/g/n.
– Micro USB -portti.
– Sisäistä tallennustilaa 8 GB.
– TypeGenius fontit: luettavaan e-kirjaan voi valita mieleisen 11 fontista.
– Laite avaa 14 e-kirja ja asiakirja tiedostoformaattia: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CB.
– Käyttöliittymän kielet: English, French, German, Spanish, Dutch, Italian, Brazilian, Portuguese, Japanese, Turkish.
– Paino 197 gr.
– MItat 160 x 178 x 8.5 mm (laitteen tukevampi sivu) ja 4.2 mm (laitteen ohut osa).
– Akku 1200 mAh. Voi kestää viikkoja, mutta riippuu eniten Wi-Fin ja näyttövalon käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *