Remarkable-laite kirjoittajille, jotka kaipaavat paperi-kynä metodin vapautta ja monipuolisuutta

E-kirjojen lukulaitteiden maailmassa viimeisen vuoden aikana on suhteellisen laajaa huomiota herättänyt Remarkable-niminen erityisesti kirjoittamiseen suunniteltu laite. Yritys ponnistaa tuotteensa kanssa maailmalle Oslosta. Remarkable-laitteen ideana on tarjota sama vapaus ja monipuolisuus mikä paperille kynällä raapustamisessa on.
nainen kirjoittaa Remarkable-laitteella
Remarkable kutsuu laitettaan hieman erikoisesti paperitabletiksi (paper tablet). Tavoitteena norjalaisilla innovaattoreilla oli tehdä laite, joka kirjoittaessa ja piirtäessä toimii ja tuntuu samalta kuin kirjoittaisi kynällä paperille.

Teknisenä alustana on lukulaite, johon on lisätty Canvas-nimen saanut erikoisnäyttö toimittamaan paperin virkaa. Yrittäjät kertovat viilanneensa neljä vuotta Canvas-pinnan ja erikoiskynän toimintaa niiden saamiseksi paperi-kynä-yhdistelmän mukaisiksi. Erikoiskynä osaa huomioida kynän kulman ja paineen, jolloin myös ruudulle tuleva jälki muuttuu niiden mukaan. Koska pohjalla on 10 tuuman kokoinen E ink –näyttö, se on myös mainio e-kirjojen lukulaite.

Alla oleva video näyttää Remarkable-laitteen tärkeimpiä toimintoja:

Remarkable on ollut myynnissä jo vuoden ajan, mutta vasta nyt tuote on kasvanut norjalaisten yrittäjien vision mukaiseksi. Laitteeseen saatiin nimittäin valmiiksi lokakuussa 2018 suuri ohjelmistopäivitys, joka tuo siihen runsaasti uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Käsin ruudulle kirjoitetun tekstin muuntaminen tietokoneen tekstiksi on uutuuksista tärkein, mutta paljon muitakin hienoja ominaisuuksia yhtiön blogissa ilmoitetaan.

Kirjoitusalusta-lukulaite Remarkable on saatavilla yhtiön verkkokaupassa hintaan 599 euroa. Erikoiskynä tulee paketissa mukana. Ohjelmisto on englanninkielinen.
remarkable kirjoitustablet / lukulaite ja kynä
Yksi hintaa selittävä tekijä on paperin tuntumaa muistuttava Canvas-näyttö, joka erottaa Remarkablen kaikista muista 10 tuuman lukulaitteista, joiden näytölle voi myös kirjoittaa.

Alla olevalla videolla näytetään miten käsin kirjoitettu teksti muuntuu tekstinkäsittelyohjelman ymmärtämäksi tekstiksi:

Remarkable kirjoitusalusta-lukulaitteen ominaisuuksia

Remarkable kynä

10.3 tuuman harmaasävynäyttö, 1872×1404 kuvapistettä (tiheys 226 DPI).
E-ink Carta näyttöteknologia.
Canvas-näyttö antaa paperin tapaisen tuntuman kirjoituspintaan. Erikoiskynässä on vaihdettava kärki. Kynän kulma suhteessa näyttöön vaikuttaa piirtojälkeen. 2048 mittaustasoa paineelle, jolla kynää painetaan näyttöön.
Laitteen mitat 177 x 256 x 6.7mm
Laitteen paino 350 grammaa.
Wi-Fi.
Micro USB.
8 GB sisäistä tallennustilaa, tarkoittaa noin 100 000 sivua.
512 MB RAM.
1 GHz ARM A9 CPU prosessori.
Linuxista kehitetty Codex-käyttöjärjestelmä.
Osaa avata PDF ja ePUB dokumentteja ja kirjoja.
Englanninkielinen.
3000 mAh akku.
Yhtiöllä on oma pilvipalvelu, jonne laitteella tehdyt tiedostot voi automaattisesti tallentaa, ja sieltä siirtää muualle.

Vaikka norjalaiset ovat kehittäneet oman näyttöteknologiansa nimenomaan kirjoittamista varten, he eivät ole yksin markkinoilla.

Sony DPT-CP1 ja Onyx Boox Note ovat esimerkkejä 10 tuuman lukulaitteista, joille voi myös kirjoittaa ja piirtää kynällä.

Myös tablet-valmistajat muistavat ihmisiä, joille kynä on tärkeä väline muistiinpanojen ja luonnosten tekemiseen. Apple iPad Pro ja Microsoft Surface Pro ovat erittäin tehokkaita tabletin muodon saaneita tietokoneita, joilla voi käsin kirjoittaa suoraan ruudulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *