Mysteeri kirjastossa: vain määrätynlaiset kirjat katoavat hyllyistä

Jokaisesta julkisesta kirjastosta katoaa vaihteleva määrä kirjoja, ja jossain niillä tehdään jopa kauppaa. Esimerkiksi Napolissa kirjaston johtaja varasti arvoteoksia, ja myi ne hyvään hintaan. Nyt kuitenkin Yhdysvaltain Idahossa Coeur d’Alene -kaupungin kirjastossa on mysteeri vielä ratkaisematta. Kirjaston hyllyiltä katoaa Donald Trumpia kriittisesti käsitteleviä kirjoja jatkuvasti, mutta ne yleensä löytyvät myöhemmin kummallisista paikoista.

Idahossa salaperäinen kirjojen kätkijä teki puuhansa selväksi kirjaston henkilökunnalle jättämällä palautelaatikkoon viestin.

”Jatkan näiden kirjojen piilottamista kaikkein oudoimpiin paikkoihin pitääkseni propagandan pois nuorten silmistä. Liberaali ahdistuksenne on minun nautintoni.”

Donald Trumpista julkaistujen palajastuskirjojen lisäksi kätkijä kokee aseiden kontrollia, naisten asemaa, rotupolitiikkaa ja sukupuolivähemmistöjen ongelmia käsittelevät kirjat vaarallisiksi. Trump on kuitenkin hänen ehdoton suosikkinsa, sillä noin puolet piilotetuista kirjoista koskee presidentin edesottamuksia.

Kirjaston henkilökunnalla on aavistus siitä kuka syyllinen voisi olla, mutta ei varmuutta. He ovat tuoneet normaalien valvontakameroiden täydennykseksi web-kameroita tiloihin nauhoittamaan tapahtumia. Aineistoa kertyy kuitenkin niin paljon, että kenelläkään ei ole mahdollisuutta aivan kaikkea tutkia.

Yksi työntekijä toi kirjastoon jopa lentävän drone-kopterin, jolla pystyi tutkimaan ylävinkkelistä mikäli kirjoja olisi nosteltu hyllyjen päälle tai muihin paikkoihin, jotka eivät näy lattiatasolle. Kadonneita kirjoja oli aiemmin löytynyt kirjarivien väleistä, lasten hyllyistä, ja monista muista paikoista.

Coeur d’Alenen kaupunki tunnetaan erittäin konservatiivisena alueena, jonne saatetaan paeta muuten muuttuvaa maailmaa.

The New York Times kertoo kirjaston katoilevien kirjojen ensimmäisen aallon olleen 1980-luvulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *