Onyx on esitellyt puhelimen, jossa Android ja E ink -harmaasävynäyttö

onyx e ink puhelin. kuva Notebook Italia

E-kirjojen lukulaitteiden valmistaja Onyx on esitellyt puhelimen, jossa on lukulaitteista tuttu E ink -teknologiaan perustuva harmaasävynäyttö. Puhelin on muuten modernin älypuhelimen ominaisuuksilla varustettu, mutta kirkkaan LCD tai OLED -näytön sijaan siinä on vähän virtaa tarvitseva lukulaitteen näyttö. CES-messuilla Yhdysvalloissa esitelty puhelin oli toimiva prototyyppi, mutta valmista tuotetta odotellaan myyntiin vuoden 2020 puolessa välissä.

Onyxin E ink -puhelimessa on 5,8 tuuman näyttö, joka on siis hyvin lähellä yleisintä lukulaitteen kokoa (6 tuumaa). Puhelimen näyttö on kuitenkin kapeampi kuin normaalin lukulaitteen näyttö, joten mittasuhteet ovat hyvin erilaiset. Lukeminen tällaisen puhelimen näytöltä on kuitenkin luontevampaa kun pitää sitä pystyasennossa.

Android 9 ohjelmistolla toimiva Onyxin puhelin on periaatteessa kuten mikä tahansa mykyaikainen älypuhelin. Google Play -kaupasta voi ladata sovelluksia, muistikorttipaikka löytyy, kuten myös USB-portti. Yksi tärkeä ero tässä kuitenkin on. Koska näyttö on hitaasti päivittyvä E ink, sellaiset sovellukset jotka nimenomaan edellyttävät LCD tai OLED -näytön ominaisuuksia eivät välttämättä toimi, tai toimivat heikosti.

Tämän blogin mukaan Onyx ei ole vielä päättänyt nimeä eikä hintatasoa puhelimelle.

Lukulaitteen näytöllä varustettuja puhelimia on aiemminkin esitelty ja myös saatu myyntiin asti. Olen muutama vuosi sitten yhtä testannut. Sekin oli Onyx-merkkinen ja sen ajan hengen mukaisesti huomattavasti pienempi, mutta toimiva laite.

Onko tämä Onyxin vimpain siis lukulaite vai puhelin? Tuotteen hinta tulee todennäköisesti olemaan keskitason älypuhelimen tai sitä korkeammalla tasolla. Sellaisella investoinnilla saa puhelimen, jolla on todella miellyttävä lukea kirjoja, uutisia, lehtiä ja asiakirjoja. Puhelimella ei käytännössä viitsi katsella Instagram-kuvavirtaa, Youtube-viihdettä, värikkäitä nettisivuja, mitään liikkuvaa kuvaa, tai pelata pelejä.

Katso video alla, jossa Onyxin edustaja esittelee E ink näytöllä varustetun Android-puhelimen:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *