Kahden näytön kannettava tietokone: kannessa sekä väri- että mustavalkonäyttö

lenovo thinkbook plus, kannettava, e ink näyttö

Lenovo on kehittänyt aika erikoisen kannettavan tietokoneen, jossa on kaksi näyttöä. Kun laite on auki normaalisti, värinäyttö ja näppäimistö tarjoavat tutun työympäristön. Kun tietokoneen taittaa kiinni, kannen toiselta puolelta löytyykin e-kirjojen lukulaitteista tuttu E ink harmaasävynäyttö.

Lenovo Thinkbook Plus on onnistuttu pitämään varsin hoikkana ja kevyenä tietokoneena kahdesta näytöstä huolimatta. Värinäyttö on 13.3 tuuman kokoinen ja kannen toisella puolella oleva E ink näyttö on 10.8 tuumaa. Kannettava on myynnissä kevään 2020 aikana. Tuotteen hinta lähtee Yhdysvalloissa 1200 dollarista ylöspäin.

Tietokonetta kokeillut toimittaja kertoi saaneensa tiedon akun keston olevan noin 10 tuntia. Mitä enemmän E ink -näyttöä käyttää värinäytön sijaan, sitä kauemmin akku kestää.

Lenovo perustelee kahden näytön kannettavaa tietokonetta työskentelyn tehokkuuden parantamisella:

  • Esimerkiksi kokouksissa missä olisi tärkeä keskittyä läsnäoloon ja osallistumiseen, eikä oman tietokoneen näytön tuijottamiseen, kannettava voi olla kiinni, mutta E ink -näytöllä voi kuitenkin tarkastella kalenteria ja sähköpostiviestejä.
  • Thinkbook Plus -laitteen mukana tulee erikoiskynä, jolla voi kirjoittaa ja piirtää E ink -näytölle. Käsinkirjoitetut muistiinpanot saa OneNote-sovelluksen muistilapuille talteen.
  • Dokumentteja on kätevä lukea E ink -näytöltä. Niihin (myös PDF-asiakirjoihin) voi tehdä merkintöjä kynällä.
  • Skype-puheluita ja Amazon Alexa ääniohjausta voi hallita kannettavaa avaamatta suoraan E ink -näytöltä.
  • E-kirjoja varten tietokoneessa on valmiina Amazon Kindle lukuohjelma, joka toimii laitteen E ink-näytöllä.

Lenovo on suunnitellut Thinkbook Plus kannettavan selkeästi yrityskäyttöön. Ehkä myös kirjoittaja, tutkija tai freelancer voisi ajatella käyttävänsä tällaista kannettavaa jos haluaa yhden monipuolisen laitteen.

lenovo thinkbook plus, normaali kannettava ja kirjoitus-tablet

Siitä huolimatta, perimmäinen kysymys on kuka tällaista kahden näytön kannettavaa tietokonetta tarvitsee?

Parin viime vuoden aikana laitevalmistajat kuten Onyx, Remarkable ja Sony ovat markkinoineet uudenlaisia lukemiseen ja muistiinpanojen tekemiseen tarkoitettuja tuotteita. Ne ovat tyypillisesti 10 – 13 tuuman kokoisia lukulaite-kirjoitustableteja. Erikoiskynällä tehdään muistiinpanoja, luonnoksia ja joissakin on myös käsinkirjoituksen muunnos tietokoneen normaaliksi tekstiksi. Näiden tuotteiden hinnat ovat haarukassa 400-700 euroa tai dollaria.

Kaikille tuttu kannettava tietokone on hyvä vekotin monenlaiseen työhön ja viihteeseen. Kannettavien hinnat vaihtelevat 200 eurosta 2000 euroon.

Mikäli ensisijaisesti haluaa kirjoittaa käsin, tuntuisi luontevalta hankkia kirjoitustablet, joka on suunniteltu juuri siihen tarkoitukseen. Mikäli ensijaisesti haluaa naputella näppäimistöllä, on järkevää käyttää kannettavaa tietokonetta.

Entä jos todellakin tarvitsee kumpaakin: näppäimistöä ja käsinkirjoitusta? Silloin Lenovo Thinkbook Plus kilpailee sellaisten kannettavien kanssa, joissa värinäyttö on kosketusherkkä, ja johon voi kynällä kirjoittaa ja piirtää.

Alla video, jossa Lenovon edustaja esittelee Thinkbook Plus -kannettavan ominaisuuksia:

lenovon kannettava, jossa kaksi näyttöä LCD ja E ink

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *