Japanissa huvipuisto tarjoaa etätyöläisille uuden työympäristön

yomiuriland huvipuisto tokio; etätyöläinen maailmanpyörässä
Kuva PR Times.

Japanissa Tokion lähistöllä oleva huvipuisto Yomiuriland on päättänyt kääntää etätyön lisääntymisen ja rajoitukset vapaa-ajan aktiviteeteissä hyväkseen. Huvipuisto tarjoaa etätyöläisille Amusement Workation -pakettia (hauska työhetki – workation yleensä tarkoittaa lyhyttä matkaa, jossa yhdistyy työ ja vapaa-aika), jolla pääsee päiväksi huvipuiston alueelle ja laitteisiin tekemään omia töitä. Ei muuta kuin läppäri mukaan ja maailmanpyörään istumaan.

Noin 16,60 euron Amusement Workation -paketti sisältää tunnin istunnon maailmanpyörässä ja rajoittamattoman ajan uima-altaan ympäristöön tehdyissä työpisteissä. Näissä työpisteissä on kunnon pöytä, tuoli, internet-yhteys ja virtalähde. Pakettiin sisältyy myös taskuun mahtuva langaton internet-yhteys, jonka avulla voi asettua vaikka kirsikkapuun alle hommiin.

Huvipuiston muut laitteet eivät sisälly etätyöpakettiin, vaan niihin on hankittava normaalihintainen lippu.

Yomiuriland-huvipuiston englanninkielisiltä sivuilta Workation-pakettia on vaikea löytää, mutta japaninkielisillä sivuilla siitä on paljon asiaa.

huvipuisto tokiossa japanissa houkuttelee etätöihin workation-paketilla
Kuva PR Times.

Japanilaisessa yrityksessä japanilaisten kanssa aikoinaan työskennelleenä on suorastaan hämmästyttävää miten paljon maassa nyt uskotaan etätyön hyötyihin. Moni on kuullut pitkistä työpäivistä, joita japanilaisyritysten toimistoissa tehdään. Tähän työkulttuuriin liittyy nimenomaan läsnäolo toimistossa missä kolleegat ja esimiehet myös ovat pitkään paikalla.

Kun pandemian mukana yritykset ja virastot käskivät työntekijöiden työskennellä kotoa (tai ainakin pysyä poissa toimistolta), myös Japanissa varsin nopeasti huomattiin sen hyödyt. Yksi japanilainen suuryritys kertoi heinäkuussa 2020 pyrkivänsä saamaan 50% yhteensä 80 000 työntekijän joukosta työskentelmään joustavin työajoin ja jollei koko aikaa niin vähintään ajoittain kotoa. Jään jännityksellä odottamaan miten kulttuurimuutos tapahtuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CAPTCHA Image