Vuoden 2022 parhaat tabletit kynällä: löytyykö Remarkable 2:lle kilpailijoita?

nainen kirjoittaa kommentteja Remarkable-laitteella
Remarkable-laite ja kynä.

Vaikka joku voisikin luulla, että kosketusnäytöt ja niiden mukana tulleet kynät ja muut työkalut ovat jääneet jo unholaan niin tämä ei suinkaan ole totta. Viimeisen 10 vuoden aikana on nimittäin otettu suuria harppauksia kosketusnäyttöjen kehityksessä.

Esimerkiksi yli 10 vuotta sitten lähes jokaista eri näyttöä tuli käyttää juuri sille tehdyllä kynällä. Tämä johtui luonnollisesti siitä, että ilman kyseiselle näytölle tehdän kynän käyttämistä laitteiden käyttö oli lähes mahdotonta. Vielä tuohon aikaan laitteiden kyky rekisteröidä kosketus sekä responsiivisuus ei ollut aivan samalla tasolla kuin vuonna 2022.

Nykyään tarjolla on jo taitelijoillekin soveltuvia kyniä ja tableteja. Esimerkiksi aikaisemmin taitelija saattoi joutua ostamaan erikseen piirtämiseen tarkoitetun pöydän, mutta nykään hän voi pärjätä pelkästään yhden tabletin ja laadukkaan kynän avulla.

Nyt onkin sopiva hetki tutustua siihen minkälaisia laadukkaita tabletteja on tulossa vuoden 2022 aikana sekä siihen tuleeko yksikään niistä päihittämään Remarkable 2 -laitetta.

Kilpaileva tuote Applelta

apple ipad 2021 ja kynä

Luonnollisesti yksi kuningas tablettien ja niiden käytettävyyden osalta on Apple. Viimeisin laite, eli M1-prosessorilla toimiva iPad-tabletti on julkaistu vasta muutama kuukausi sitten. Kynällä toimivien iPad-tabletien hinnat alkavat 400 eurosta, ja Pro-laitteista voi halutessaan pulittaa tuhansia euroja. Joudumme kuitenkin odottamaan uusien tablettien julkaisua kevääseen tai aivan vuoden 2022 loppuun asti, ellei Applelta sitten tule suurta yllätystä.

Applella on loistava rako päästä iskemään taitelijoiden markkinaan tarjoamalla laitteen käyttäjille paras mahdollinen kokemus. Usealla henkilöllä saattaakin juuri nyt olla käytössään jo jotain muita Applen tuotteita. Myös tämän vuoksi voidaan sanoa, että Applella on todella vahvat mahdollisuudet peitota Remarkable 2 -tabletti sekä sen kiitelty kynällä kirjoitusominaisuus.

Myös se, että iPad-laitteille on tarjolla Applen Appstoren kautta kymmeniä tuhansia sovelluksia tekee siitä todella houkuttelevan. Näiden sovellusten avulla ihan normaalista opiskelusta tai työn tekemisestä tulee helpompaa. Eikä syyttä, sillä ovathan laitteet olleet käytössä joillakin työpaikoilla sekä kouluissa jo 10 vuoden ajan.

Mitä tekee Microsoft?

microsoft surface go 3 ja kynä

Toinen loistava ehdokas Remarkablen kanssa kilpailevaksi valmistajaksi on Microsoftin lanseeraama Surface-tuotelinja, jossa pyritään luomaan tietotyöläisille helppokäyttöisiä ja suorituskykyisiä Windows-tableteja ja kannettavia tietokoneita.

Surface Go -tabletien hinnat lähtevät 600 eurosta, joten laite ei suinkaan ole halpa hankinta, mutta siitä saattaa tulla tulevaisuudessa ja etenkin vuoden 2022 aika todella mielenkiintoinen valinta.

Microsoft haluaa varmasti saada uusia markkinoita vallattua omilla tableteillaan, ja voi onnistua peittoamaan Applen ja Remarkablen laitteet käytettävyydessä.

Yksi tekijä, jolla Microsoftin markkinointi saattaa iskeä kilpailijoihin on hinta. Kun muut nostavat laitteidensa hintoja, on Microsoftilla kenties varaa laskea omiaan. Näin he voisivat saavuttaa täysin uuden aseman markkinoilla laitteiden tuottajana sekä jakelijana. Tuttu Windows-ohjelmisto varmasti myös houkuttaa valtaosaa ihmisistä.