Tässä voisi olla matkailevan kirjoittajan kirjoituskone

Flowo kirjoituskone (konsepti)

Matkalla, tai missä tahansa missä ei ole kunnon työpistettä tai tuttua tietokonetta, kaipaa usein jotain vekotinta millä voisi nopeasti laittaa muistiin asioita. Ehkä kirjoittaakin sivun tai kaksi. Puhelin ei ainakaan omalla kohdalla toimi välineenä alkuunkaan, tabletin kanssa on vähän niin ja näin, kirjoitustablet kynällä on jo parempi, mutta helpointa on kun sormet löytävät fyysisiä näppäimiä. Italialainen suunnittelija Jody del Bianco on keksinyt uuden ja kätevän kirjoituslaitteen mallin, jossa on näppäimistö.

Del Biancon oivallus on ollut yhdistää kompakti näppäimistö pieneen E ink -näyttöön. Tämä näyttöteknologia on tuttu e-kirjojen lukulaitteista, ja nykyään myös joissakin kaupoissa hyllyn reunassa on pieni hintalappu, joka on E ink -näyttö. Teknologia sallii näyttöjen taivuttamisen koska niitä voi valmistaa muovista. Värejä ei ole, ainoastaan harmaasävyjä.

Mutta kukapa kirjoittaessaan värejä tarvitsee, punakynät voi ottaa käyttöön myöhemmin editiontivaiheessa tietokoneella.

Suunnittelija on antanut konseptilaitteelleen nimen Flowo (Flow Word). Laitteen toimintaperiaate on seuraava: naputeltu teksti näkyy rullan muotoisella näytöllä aivan kuten mekaanisen kirjoituskoneen rullaan pujotetulla paperiarkilla. Samalla teksti menee laitteen muistiin talteen. Muistikortti on tallennusvälineenä. USB-kaapelilla Flowon voi liittää tietokoneeseen tiedostojen siirtoa varten.

Sähköä tällainen vimpain ei paljoa kuluta, sillä E ink -näyttö on tunnetusti erittäin energiaystävällinen eikä näppäimistö ihmeellistä prosessointitehoa vaadi.

Matkailevan kirjailijan lisäksi herkästi sivupoluille muihin asioihin hairahtuvat kirjoittajat ovat sopivia asiakkaita tällaiselle laitteelle. Kun mitään muuta ei voi tehdä, niin huomio keskittyy todennäköisesti yhteen asiaan.

Laite on vielä konseptiasteella, joten joudumme odottelemaan myöhempiä tietoja mikäli se koskaan ilmestyy myyntiin. Suunnittelijan kotisivulla toivottavasti muistetaan asiasta kertoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *