Huawein kirjoitustablet yhdistää lukulaitteen ja kynäkäyttöisen tabletin ominaisuuksia

huawei matepad paper kirjoitus tablet

Huawei on ensimmäinen merkittävä suuri tietotekniikka- ja tietoliikenneyhtiö, joka on päättänyt lähteä mukaan parhaillaan kehittyvälle kirjoitustabletien markkinoille. Huawei MatePad Paper on rakennettu E ink -harmaasävynäytölle, kynällä käytettäväksi, ja muuten ominaisuuksiltaan mahdollisimman pitkälle tablet-laitteeksi. Katsotaan mitä laitteella voi tehdä.

Tähän asti kirjoitustableteja on ollut tarjolla kahdenlaisia: pienten yhtiöiden laitteita, jotka on tarkoitettu vain kirjojen lukemiseen ja muistiinpanojen tekemiseen kynällä, ja toisaalta suurten yhtiöiden tietokoneen suorituskyvyllä varustettuja monipuolisia tableteja, joita voi ohjata kynällä. Huawei MatePad Paper pyrkii yhdistämään kahden laitetyypin parhaat puolet: paperinomaisen näytön, jolle voi kirjoittaa kynällä, ja tablet-laitteiden monipuolisuuden.

Huawei on saanut aikaiseksi varsin mielenkiintoisen ja runsaasti ominaisuuksia sisältävän 10,3 tuuman kokoisen tabletin, jonka tärkeimmät käyttökohteet ovat:

huawei matepad paper osaa tulkita käsinkirjoituksen tietokoneen tekstiksi
 • Muistiinpanojen tekeminen kynällä.
 • E-kirjojen ja PDF-asiakirjojen lukeminen ja niiden kommentointi.
 • Käsinkirjoitetun tekstin muunto tietokoneen ja tekstinkäsittelyohjelman ymmärtämäksi tekstiksi.
 • Äänikirjojen ja musiikin kuuntelu.
 • Kokousten, haastatteluiden ja muun vastaavan nauhoitus.
 • Henkilökohtaiset työkalut, kuten sähköposti, tehtävälista, kalenteri, muistio.
 • Akun kesto on moninkertainen värinäytöllä varustettuihin tableteihin verrattuna.
 • Näyttö on erinomaisesti luettavissa myös kirkkaassa auringonvalossa.
 • Tietojen siirto PC:n ja laitteen kesken.

Huawein kirjoitustablet sopii hyvin esimerkiksi tietotyöläisille, tutkijoille, kirjoittajille, toimittajille, opiskelijoille ja ylipäätään ihmisille jotka haluavat tehdä muistiinpanot kynällä ja yhdistää lukulaitteen ja tabletin toiminnallisuutta. Suomenkielinen ohjelmisto tuskin on laitteen ensimmäisten kielten joukossa, mutta katsotaan tarkemmin kun laite on saatavilla.

MatePad Paperin käyttöjärjestelmä on Huawein kehittämä HarmonyOS. Tavoitteena on ollut tehdä moderni ohjelmisto, joka sopii moniin mobiililaitteisiin älykellosta tietokoneeseen. Huawei kertoo ohjelmiston olevan suorituskykyisempi kuin esimerkiksi Android-ohjelmistossa käytetyn Linuxin ytimen. HarmonyOS-sovelluksia on kuitenkin tarjolla hyvin rajallisesti. Sovelluksia on riippumattomien kehittäjien mahdollista tehdä, mutta onko heillä motivia niitä tehdä on toinen juttu. Laitteessa oleva kirjakauppa ja e-kirjojen lukuohjelma on Huawei Books.

huawei matepad paper muistiinpanot sovellus

Muistutetaan vielä, että E ink -teknologialla tehtyjä laitteita ei ole tarkoitettu videoiden katselua tai pelejä varten. Värejä ei ole eikä näyttö ole riittävän nopea liikkuvalle kuvalle.

Huawei on kertonut tuovansa MatePad Paper tuotteen myyntiin Euroopassa hintaan 499 euroa. Verrattuna esimerkiksi Remarkable 2 tai Kobo Elipsa -tuotteisiin, Huawei maksaa 100 euroa niitä enemmän. Sikäli kun suorituskykyä ja tablet-ominaisuuksia lupausten mukaan tästä Huawein tuotteesta löytyy, niin se perustelee hintaa. Tietokoneen suorituskyvyllä varustetut Samsungin, Applen ja Microsoftin tabletit, joissa on kynällä kirjoitusmahdollisuus on hinnoiteltu tästä ylöspäin.

Katso Huawei MatePad Paperin esittelyvideo tästä:

Huawei MatePad Paper -laitteen ominaisuuksia

huawei matepad paper kirjoitustablet, kotisivu
 • 10,3 tuuman E ink -harmaasävynäyttö.
 • Erotuskyky 1872 x 1404 pikseliä, pistetiheys 227 PPI.
 • Tallennustila 64 GB.
 • 4 GB RAM.
 • HarmonyOS käyttöjärjestelmä.
 • Prosessori HUAWEI Kirin 820E.
 • Wi-Fi.
 • Bluetooth.
 • USB-liittimet: C-tyyppinen ja 2.0.
 • Neljä mikrofonia.
 • Kaksi kaiutinta äänikirjojen ja musiikin kuunteluun.
 • Akku 3625 mAh.
 • Ulkomitat: 22,5 x 18 x 6,6 cm. Paino 360 grammaa.
 • Kynä ja suojakotelo ovat mukana tuotepaketissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *