Kindle-lukulaitteissa ja lukusovelluksissa voi nyt lukea Epub-kirjoja

Amazon Kindle e-kirjojen lukulaite auringossa

Ihmeiden aika ei ole ohi e-kirjojen kehityksessä. Maailman suurin verkkokauppa Amazon käynnisti noin 15 vuotta sitten e-kirjojen markkinat Kindle-lukulaitteella ja siihen tarkoitetuilla kirjoilla. Hienosti toimiva kaupan ja laitteen yhteistyö perustui kokonaan suljettuun teknologiaan, jolla pidettiin asiakkaat tiukasti Amazon-kaupassa. Alalle kehitettyä Epub-standardia Amazon ei koskaan hyväksynyt – ennen kuin nyt. Kindle-lukulaitteisiin ja puhelimissa, tableteissa ja tietokoneissa toimiviin Kindle-sovelluksiin voi nyt lähettää Epub-kirjoja.

Epub digitaalisen media -alan luoma tiedostomuoto, jota nykyään kehittää W3C – sama organisaatio missä World Wide Webiin liittyvät standardit rakentuvat. Tätä Epub-tiedostomuotoa käyttävät kaikki muut lukulaitteet ja kaupat paitsi Amazon. Jos olet ladannut e-kirjan kotimaisesta kirjakaupasta, se on Epub-muodossa.

Jos käytät Kindle-lukulaitetta tai Kindle-lukusovellusta jollakin laitteella, voit lähettää sähköpostilla Epub-kirjan lukulaitteeseen tai lukusovellukseen. Amazonin järjestelmä muuttaa kirjan sellaiseen muotoon, jonka Kindle-laitteet ja sovellukset tuntevat. Epub-kirja ilmestyy hetken kuluttua lähettämisen jälkeen halutun laitteen ruudulle.

Kirjan lähetys sähköpostilla on todella helppoa, ja se toimii oman kokemuksen mukaan hyvin. Sitten ne heikot puolet. Ainakin kaksi rajoitusta tässä on:

  • Lähetettävä Epub-kirja ei saa olla kopiosuojattu (Amazon ei luonnollisesti ryhdy murtamaan kirjojen kopiosuojauksia). Kotimaisista kaupoista ostetut kirjat yleensä ovat kopiosuojattuja, mutta Elisa Kirjan erilainen kopiosuojaus on sellainen, joka toimii tässä tapauksessa.
  • Lähetettävillä kirjoilla on kokorajoitus kuinka monta megatavua ne voivat olla. Kokorajoitus on luokkaa kymmeniä megatavuja, eli se tulee vastaan lähinnä runsaasti kuva-aineistoa sisältävien kirjojen kanssa.

Näin lähetät Epub-kirjan Kindle-lukulaitteelle tai sovellukselle

Jokaisella Kindle-lukulaitteella ja lukusovelluksella on Amazonin antama sähköpostiosoite. Jos tiedät tämän osoitteen, voit lähettää siihen Epub-kirjan (tai esimerkiksi Word-dokumentin) sähköpostilla, ja Amazon hoitaa loput. Jollet tiedä osoitetta, seuraa alla olevia ohjeita.

  • Kirjaudu Amazon-tilillesi verkkoselaimella.
  • Näytön yläosassa oman nimen kohdalla: Avaa valikko – valitse Content & Devices.
  • Valikkorivi: Manage Your Content and Devices – valitse Devices.
  • Jos haluat lähettää kirjan Kindle-lukulaitteeseen, valitse ”Amazon devices” -otsikon alta Kindle. Näet sieltä sähköpostiosoitteen. Jos olet asentanut Kindle-sovelluksen yhteen tai useampaan laitteeseen, löydät jokaisen laitteen osoitteen valitsemalla Kindle ”Amazon apps installed on devices” -otsikon alla.
  • Lähetä sähköpostilla viesti (liitteenä kirja) löytämääsi osoitteeseen.
amazon kindle-laitteiden ja sovellusten asetukset
amazon kindle tuotteiden sähköpostiosoitteiden näyttö
Sähköpostiosoitteet löytyvät vihdoin tältä näytöltä.

Tämä blogi vinkkasi Kindlen uudesta toiminnosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *