Japanilaiset kulutuselektroniikkayhtiöt mukaan e-kirjoihin ja lukulaitteisiin

Yllättävää kyllä, japanilaiset elektroniikkayhtiöt eivät ole toistaiseksi olleet näkyvästi esillä nopeasti syntyneellä e-kirjojen laitemarkkinoilla. Nyt Toshiba ja Sharp haluavat mukaan paitsi laitekauppaan, myös kirjakauppaan.

Toshiba on avannut nettikirjakaupan BookPlace (katsopas muuten kaupan logoa – täsmälleen samanlainen kuin erään kotimaisen kirjakaupan logo), jossa yhtiön mukaan on heti yhden miljoonan e-kirjan valikoima. Kaupasta ladattujen e-kirjojen lukemista varten omalle PC:lle on asennettava Toshiban oma lukuohjelma, joka perustuu Blio-lukuohjelmaan.

Blio ekirjan lukuohjelma PC:lle

Toshiballa on omat lukulaitteensa, mutta jostain syystä kirjakauppa ei niitä mainosta, vaan Toshiban läppäreitä.

Sharp puolestaan on ilmoittanut tuovansa kauppoihin Galapagos-nimellä kulkevan lukulaiteperheen. Sharp on jo esitellyt kaksi värinäytöllä varustettua lukulaitetta, joista toisen näyttökoko on 5.5 tuumaa ja toisen 10 tuumaa. Lukulaitteilla voi katsella esimerkiksi videoita.

Elektroniikkayhtiö Sharp avaa myöskin online-kaupan, josta saa ostaa e-kirjoja ja e-lehtiä. Markkinoilletulo lähtee Japanista, etenee Yhdysvaltoihin, mutta siitä eteenpäin eteneminen on vielä epäselvää.

Kovin suurta menestystä on vaikea nähdä japanilaisyritysten verkkokaupoille paikallisten kauppojen ja Amazonien puristuksessa, mutta laitteet voivat olla mielenkiintoisia.

Categories Yleinen