Amazon on kehittänyt kirjoitustabletin: tämä on Kindle Scribe

kindle scribe kirjoitustablet ja kynä

Verkkokauppa Amazon ei keksinyt e-kirjojen lukulaitetta, mutta yhtiön massiivinen investointi e-kirjoihin ja ensimmäiseen Kindle-lukulaitteeseen aloitti sähköisten kirjojen yleistymisen vuonna 2007. Lukulaitteiden innovaatioista ovat kuitenkin sen jälkeen vastanneet Amazonin kilpailijat. Laitteiden näyttöjen koko on kasvanut ja aivan uusi tuotekategoria – kynällä kirjoittamiseen ja piirtämiseen soveluvat lukulaitteet – on syntynyt viime vuosien aikana. Amazon sen sijaan tyytyi vain parantelemaan pieniä lukulaitteitaan, mutta nyt yhtiö on tuonut markkinoille oman kirjoitustabletin nimeltään Kindle Scribe.

Kindle Scribe on ensimmäinen Amazonin lukulaite 10,2 tuuman kokoisella harmaasävynäytöllä. Näyttö on tarkan painojäljen veroinen erotuskyvyltään, ja siinä on säädettävä valaisu. Mukana tulevalla kynällä näytölle voi kirjoittaa muistiinpanoja ja luonnostella piirroksia. Asiakirjoja ja kirjoja voi täydentää käsinkirjoitetuilla kommenteilla.

Lukulaitteena Scribea voi käyttää siinä missä muitakin Kindle-laitteita. On hyvä kuitenkin muistaa, että niitä ei varsinaisesti ole tarkoitettu Epub-muotoisten kirjojen lukemiseen (vaan Amazonista ostettujen kirjojen lukemiseen), vaikka kiertotien kautta myös joitakin Epub-kirjoja Kindle-laitteissa voi nykyään lukea.

kindle scribe lukulaite / tablet piirtämiseen

Scriben toinen reuna on leveä, jotta tabletia voi pitää yhdessä kädessä ja toisella kädellä kirjoittaa ruudulle. Vasenkätisiä kynäilijöitä ajatellen laitteen voi myös kääntää asentoon, jossa oikea käsi pitää laitteesta kiinni jättäen vasemman käden kynälle. Äänikirjoja voi kuunnella jos sattuu omistamaan Audible-palvelun kirjoja (joita saa ainoastaan Amazonista).

Kindle Scriben myynti alkaa Yhdysvalloissa marraskuussa 2022 hintaan 339 dollaria. Erikoiskynä sisältyy hintaan.

Kilpailevista tuotteista esimerkiksi Remarkable 2 maksaa 349 euroa mutta ei sisällä kynää, Kobo Elipsa 399 euroa sisältää kynän ja suojakotelon, ja Bookeen Notea 399 euroa ja kynä ostettava erikseen.

Amazonin Kindle Scribe -esittelyvideo (laitteen esittely alkaa 1.30 minuutin kohdasta):

Kindle Scribe -tabletin ominaisuudet ja tekniset tiedot

  • 10.2 tuuman harmaasävynäyttö, 300 pistettä tuumalla, näyttö on valaistu ja valo säädettävissä.
  • Wi-Fi verkkoyhteys.
  • Tallennustilaa laitteessa 16 GB, 32 GB, tai 64 GB.
  • Tiedostomuodot: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, MOBI, PRC, PDF, DOCX, DOC, HTML, EPUB, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG Audible audio (AAX).
  • Mitat 196 x 230 x 5.8mm.
  • Kynän mitat 162 x 8.8 x 8.4 mm.
  • Laitteen paino 433 gr.
  • Kynän paino 14g.
  • Akun kesto luettaessa 12 viikkoa jos lukee keskimäärin puoli tuntia päivässä. Kirjoittaminen kuluttaa akun 3 viikossa jos kirjoittaa keskimäärin puoli tuntia päivässä.
kindle scribe kirjoitustabletin valaistu näyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *