Syksyn 2022 kirjatapahtumat

frankfurtin kirjamessut - yksi kymmenistä halleista

Perinteiset kirjamessut työllistävät kirjailijoita ja viihdyttävät kirjojen ystäviä pitkin syksyä. Helsingin ja Turun suurten messujen lisäksi myös paikallisia tapahtumia on luvassa, kuten myös Tampereen hieman uudenlainen kirjafestari. Tässä syksyn 2022 kirjamessut.

Turun kirjamessut 30.9.-2.10.

Kirjallisuutta esittelevien messujen teemana on – kuvataiteet. Aiheeseen voi sukeltaa syvälle, sillä esillä ovat monet maalaustaiteen lajit, kuten veistostaiteet, piirustustaiteet, kuvitus, valokuvaus, sarjakuvat ja graafiset taiteet. Kaiken kaikkiaan kirjoja ja kuvataiteita edustaa messuilla yli 600 esitystä. Näytteilleasettajia on 120. Katso messujen ohjelma tästä.

Normaalihintainen aikuisten lippu messuille kustantaa 18 euroa. Sillä pääsee myös samaan aikaan samassa paikassa järjestettäville ruoka- ja viinimessuille. Messukeskus löytyy Turun länsipuolelta osoitteesta Messukentänkatu 9-13.

Frankfurtin kirjamessut 19-23.10.

Niille kirjailijoille ja kirjojen ystäville, joille Suomen ympyrät ovat pienet voi suositella tietääkseni maailman suurimpia kirjamessuja Frankfurtissa Saksassa. Saksan sanoja on hyvä kerrata ennen matkaa ja laatia jonkinlainen suunnitelma mitä messuilta hakee sillä tapahtuman kaikkia suuria messuhalleja on mahdoton kiertää ja tutkia.

Vuoden teemamaa on Espanja.

kirjamessut helsinki, keskutelu lavalla

Helsingin kirjamessut 27.-30.10.

Helsingin kirjamessuille on lupautunut 1000 esiintyjää Suomesta, ja myös joitakin ulkomailta. Puheenaiheen mukaan lajiteltuja esiintyjiä löytyy tältä sivulta.

Messulipun voi ostaa netistä, jolloin esimerkiksi normaali aikuisten lippu maksaa 17 euroa. Lippuluukulta ostettu lippu on kaksi euroa arvokkaampi. Messulipulla pääsee myös Viini ja Ruoka -messuille, joka pidetään samaan aikaan Messukeskuksessa. Messukeskus löytyy Pasilan juna-aseman vierestä. Juna, raitiovaunu tai polkupyörä ovatkin sopivia kulkuneuvoja messuille, sillä varsinkin viikonloppuna Pasilan kadut voivat mennä tukkoon tulijoiden autoista.

Keski-Pohjanmaan kirjamessut 19.11.

Kokkolassa järjestettiin ensimmäinen kirjallisuuden messutapahtuma vuosi sitten, joten on hienoa huomata tapahtuman saavan jatkoa. Kokkolan Tullipakkahuoneella ensisijassa paikalliseen ja maakunnan kirjallisuteen.

Jyväskylän kirjamessut 26.-27.11.

Jyväskylässä nautitaan kirjallisuudesta, ruuasta ja viinistä marraskuun viimeisenä viikonloppuna Kirja, Ruoka ja Viini -messuilla. Järjestäjät ovat arvelleet kirjojen ja ruuan sopivan yhteen sillä ne ovat esillä samoina päivinä, mutta viinistä nautitaan 25. ja 26.11.

Tapahtumapaikkana on Jyväskylän Paviljonki rautatieaseman lähellä.

Tampereen kirjafestarit 3.-4.12.

Tampereen kirjafestarit on onnistunut tuomaan hieman uutta virtaa perinteisiin kirjamessuihin. Tapahtuma rakennetaan kirjailijahaastattelujen, paneeleiden, puheenvuorojen ja luentojen ympärille, mutta poikkitaiteelliset live-esitykset, klubit ja lapsiperheille sopiva messuohjelma vievät tilaisuutta hieman festareiden suuntaan. Ohjelmaa voi tutkia tällä sivulla.

Festareilla on mukana noin sata näytteilleasettajaa. Aikuisten messulipun hinta on 15 euroa. Festarit pidetään Tampere-talossa, joka löytyy osoitteesta Yliopistonkatu 55.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *