Kirjoitusnopeuden kiihdytyssarja

characorder x usb-mokkula näppäimistö liitäntä

Kukapa paljon tekstiä naputteleva kansalainen ei haluaisi sormien kiitävän näppäimistöllä valon nopeudella tuottaen täsmälleen oikein kirjoitettua sanoja. Tähän pyrkii Characorder-yhtiö tuotteilla, jotka nopeuttavat näppäimistöllä kirjoittamista moninkertaisesti verrattuna normaaliin naputteluun.

Characorder X on USB-mokkula, joka kytketään näppäimistökaapelin USB-liittimeen ja mokkula tökätään tietokoneen USB-porttiin. Tuote on pienen pieni tietokone, joka pystyy lennossa vaihtamaan näppäimistöltä tulevia signaaleja, eli kirjaimia toiseen järjestykseen. Tietokoneessa kirjaimia odotteleva ohjelma ei tiedä mokkulasta mitään, vaan ottaa tyytyväisenä vastaan tekstiä.

characorder x tietokone usb-modulissa

Kaiken tämän saa aikaiseksi Characorderin kehittämä algoritmi ja sitä tukeva sanakirja (nämä ovat mokkulan sisällä), jotka osaavat laittaa kirjaimet oikeaan järjestykseen. Koska Characorder toistaiseksi osaa vain englantia, otetaan yksi enlanninkielinen esimerkki: näppäimistöllä naputellaan nopeasti ”gdoaet yunlmch”, josta Characorder korjaa kirjaimet uuteen järjestykseen ”Dog ate my lunch”.

Tämän menetelmän avulla tekstin naputtelijan ei tarvitse olla turhan tarkka missä järjestyksessä kirjaimet osuvat sormenpäihin, kunhan osuvat niihin merkkeihin mitä sanoissa on. Se taas johtaa Characorderin mukaan moninkertaiseen kirjoitusnopeuteen koska jokainen hutiloija voi siirtyä kymmensormijärjestelmään.

Characorderin aikaisemmat tuotteet Lite-näppäimistö ja One-erikoisnäppäimistö käyttävät samaa teknologiaa kuin X-mokkula. Näitä aiempia tuotteita ostaneet ihmiset ovat arvioineet yhtiön lupauksen lisääntyneestä kirjoitusnopeudesta pääasiassa oikeaksi. He mainitsevat myös kohtuullisen oppimiskäyrän ennen kuin täyden hyödyn saa irti.

Characorder X on vielä kehitysvaiheessa. Tuotteen toimitusten odotetaan alkavan heinäkuussa 2023. Tällä hetkellä joulukuussa 2022 ennakkotilauksen hinta on 59 dollaria, mutta se voi muuttua ajan kuluessa. Yhtiö ei erikseen listaa mitä kieliä tuote osaa, mutta ainoastaan englanti mainitaan tuotekuvauksissa.

Characorder X -näppäimistömokkulan promovideo:

Alla olevalla videolla yksi Characorder-tuotteiden pääkehittäjistä avaa hieman mihin tuotteiden toimintaperiaate perustuu (sanakirja ja algoritmi):

Tämä blogi uutisoi uudesta tuotteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *