Remarkable kirjoitustabletiin saa nyt myös näppäimistön

remarkable tablet ja näppäimistö
Kuva: Remarkable.

Remarkable 2 -tablet on kerännyt paljon kiitosta ominaisuuksistaan, jotka ovat suunniteltuja nimenomaan kynällä kirjoittamiseen. Norjalainen yritys tuotteen takana on pyrkinyt luomaan paperi-kynä-menetelmää muistuttavan käyttökokemuksen, ja onnistunut tekemään hyvin. Kirjoitustablet on siis tarkoitettu paljon muistiinpanoja tekeville ihmisille ja kynällä kirjoittaville henkilöille, mutta siitä huolimatta qwerty-näppäimistö on monelle paras tapa kirjoittaa pitkiä tekstejä. Tämän myös Remarkablen tuotekehitys on havainnut ja valmistanut tabletille oman näppäimistön.

remarkable type folio

Remarkable-tabletia varten suunniteltu näppäimistö on saanut nimen Type Folio, ja hinnaksi 199 euroa. Skandinaavinen valmistaja on huomioinut kotimarkkinansa ja näppäimistön saa skandimerkeillä. Remarkable 2 -laite on hinnoiteltu 349 euroon, jonka lisäksi kynä on ostettava erikseen 79 tai 129 eurolla. Yhteensä maksettavaa kertyy siis vähintään 627 euroa.

Se suuri ero Apple iPad- ja Android-tableteihin on näyttö ja ohjelmistot. Remarkable on suunniteltu nimenomaan kirjoittamiseen, jonka vuoksi näyttö on lukulaitteista tuttu harmasävyjä toistava E ink ja ohjelmistot ovat kehitettyjä juuri tähän tarkoitukseen. Ipad ja Android-tabletit puolestaan ovat yleislaitteita, joista joihinkin saa myös kynän ja näppäimistön.

Yksi asia varsinkin isokouraisten kirjailijoiden on otettava huomioon Remarkable Type Folio -näppäimistön hankintaa harkittaessa: tablet on 10 tuuman kokoinen, ja näppäimistö on tabletin pidemmän sivun levyinen. Jos ajatellaan tavallista kannettavaa tietokonetta, jossa on 14 tai 15 tuuman näyttö, ja näppäimistön leveys sama kuin näytön, niin väkisinkin tabletin näppäimistössä joudutaan hieman tinkimään tilasta ja näppäinten koosta.

remarkable tabletin näppäimistö

Techradar uutisoi.

remarkable näppäimistö
Type Folio toimii myös suojakotelona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *