Pocketbook mukaan kirjoitustablet-laitteiden kilpaan

pocketbook inkpad x pro: kuva Pocketbook kuvasto.
Pocketbook Inkpad X Pro. Kuva: Pocketbook.

Sveitsiläinen e-kirjojen lukulaitteita suunnitteleva ja valmistava yritys Pocketbook on päättänyt lähteä mukaan kirjoitustablet-laitteiden markkinoille. Yhtiö aloittaa syksyn 2023 aikana Inkpad X Pro -nimisen tuotteen toimitukset. Laite on rakennettu 10,3 tuuman E ink harmaasävynäytön kokoon, joten se on sopiva myös lukulaitteeksi ja äänikirjojen kuuntelulaitteeksi. Kirjoitustabletin tuotteesta tekee mahdollisuus käyttää kynää ruudulle kirjoittamiseen ja piirtämiseen.

Käsinkirjoitetut muistiinpanot ja piirretyt kuvat tallentuvat laitteeseen PDF ja PNG-muodossa. Ne voi kopioida Pocketbookin tarjoamaan pilvipalveluun, josta niiden työstämistä voi tarvittaessa jatkaa muilla laitteilla.

Android-ohjelmisto on Inkpad X Pro:n moottori, joten valtaosalle puhelinten ja tabletien käyttäjille kirjoitustabletin peruskäyttö pitäisi olla tuttua. Lisää sovelluksia voi ladata laitteeseen Play-kaupasta, vaikka uuden tuotteen käyttöjärjestelmä onkin vanhahko Android 8.1.

Lukulaitteiden valmistajana Pocketbook on huolehtinut siitä, että kirjoitustablet on myös kirjojen lukemiseen ja äänikirjojen kuunteluun soveltuva laite. Valaistu näyttö auttaa lukemaan hämärässä tai pimeässä ympäristössä. Luku- ja kuuntelusovellukset ovat laitteessa valmiina, ja Pocketbookin pilvipalvelu tarjoaa tallennustilaa kirjoille mikäli laitteen tila ei riitä. Äänikirjat voi kuunnella Bluetooth-kaiuttimista tai kuulokkeilla USB-porttiin liitettävän kuulokeliitännän avulla.

Käsin kirjoittamiseen sopiva kynä ja suojakannet tulevat tuotepaketin mukana.

Inkpad X Pron hintatasoa Pocketbook ei vielä ole kertonut, joten odotellaan mihin se asettuu ja mitkä yritykset Suomessa tuotteen tuovat kaupan hyllylle. Pocketbookin tuotteita ovat viime vuosina markkinoineet ainakin Gigantti, Power ja Verkkokauppa.

Kipailevia kirjoitustablet-tuotteita ovat esimerkiksi Remarkable, Kindle Scribe, Kobo Elipsa ja Bookeen Notea.

Pocketbook Inkpad X Pro ominaisuuksia

 • Näytön koko 10.3 tuumaa / 26.12 cm.
 • Näytön erotuskyky 1404 × 1872 pikseliä, DPI 227 (kuvapistettä tuumalla), E Ink Mobius paneeli.
 • 16 harmaasävyn tasoa.
 • Kosketusnäyttö, jota voi ohjata sormilla ja kynällä. Näyttö on valaistu.
 • Laite toimii Android 8.1 ohjelmistolla.
 • Wi-Fi langaton internet.
 • Bluetooth 4.2. Äänikirjat voi toistaa Bluetooth-kaiuttimien kautta.
 • USB Type-C portti. Äänikirjat voi ohjata USB:n kautta kuulokkeisiin.
 • Quad Core (4×1,8 GHz) prosessori.
 • RAM-muistia 2GB.
 • Tallennustilaa 32 GB. Osa tilasta on käyttöjärjestelmän käytössä.
 • E-kirjojen formaatit jotka avautuvat laitteessa: AZW, AZW3, DOC, DOCX, EPUB, FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PRC, RTF, TXT
 • Äänikirjojen formaatit MP3, WAV.
 • Kuvaformaatit PNG, BMP, JPG, JPEG.
 • PocketBook Cloud pilvipalvelu kirjoille. (PocketBook Reader appin kautta)
 • Ulkomitat: 249 х 173.4 х 7.7 mm.
 • Paino 350 g.
 • Akku 3200 mAh (Li-Ion Polymer).

New Atlas uutisoi kirjoitustabletin julkistamisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *