Syksyn 2023 kirjamessut ja kirjallisuustapahtumat

helsingin kirjamessut: yleisöä

Suuria ja pieniä kirjallisuuteen liittyviä tapahtumia on syksyllä joka puolella Suomea: perinteisten kirjamessujen lisäksi löytyy sarajakuviin erikoistunut tapahtuma ja festivaalihenkinen tilaisuus, ja saa nähdä milloin joku keksii äänikirjamessut. Katso tästä syksyn 2023 kirjamessujen ja tapahtumien ajankohdat ja tapahtumapaikat.

Raahen kirjamessut 20.-23.9.

Raahen tapahtumassa kirjailijavieraat Joonatan Tola, Jenni Räinä, Sirpa Kähkönen ja Pekka Jaatinen saavat keskeisen roolin. Kirjailijoita haastatellaan ja heidän teoksista keskustellaan. Lauantaina 23.9. yleisö tutkimaan kirjakauppojen messuvalikoimaa. Katso Raahen ohjelma tästä. Messupaikkana on Tapahtumatalo Raahe, Kirkkokatu 28.

Turun kirjamessut 29.9.-1.10.

Kirjallisuutta esittelevien messujen teemana on vuonna 2023 tanssi, joten kirjailijoiden ja kirja-aiheisen ohjelman lisäksi messukeskuksessa on luvassa tanssiesityksiä. Kirjoihin liittyvät sosiaalisen median kanavat ovat käytössä sillä messuilla luvataan päivittää tapahtumia ahkerasti. Katso messujen laaja ohjelmatarjonta tästä.

Netistä ennakkoon ostettu normaalihintainen aikuisten lippu messuille kustantaa 13 euroa. Sillä pääsee myös samaan aikaan samassa paikassa järjestettäville ruoka- ja viinimessuille. Messukeskus löytyy Turun länsipuolelta osoitteesta Messukentänkatu 9-13. Tietynlaisia autoilijoita kiinnostanee tieto, että pysäköintialueella on nyt neljä sähköautojen latauspistettä.

Helsingin kirjamessut 26.-29.10.

Helsingin kirjamessuilla teemana vuonna 2023 on valta. Kirjailijoiden ja muiden esiintyjien lisäksi messuilla ovat kirjakaupat paikalla, antikvariaatteja, levymessut (vinyylit ja CDt) ja myös postimerkkimessut.

Messulipun voi ostaa netistä, jolloin esimerkiksi normaali aikuisten lippu maksaa 17 tai 18 euroa (ostoajankohdasta riippuen). Lippuluukulta ostettu lippu oikeuttaa vain kirjamessuille kun ennakolipulla pääsee myös Viini ja Ruoka -messuille, jotka ovat samaan aikaan Messukeskuksessa.

Messukeskus löytyy Pasilan juna-aseman läheltä. Juna, raitiovaunu tai polkupyörä ovatkin sopivia kulkuneuvoja messuille, sillä varsinkin messuviikonloppuna Pasilan kadut tukkiutuvat herkästi autoista.

Oulun sarjakuvafestivaali 10.-12.11.

Sarjakuvat ovat keskiössä Oulussa järjestettävässä tapahtumassa. Festarit lähtevät komeasti käyntiin Comic Strip World Championship 2023 kilpailulla, joka on myös katsottavissa suoratoistona verkosta. Festivaalin kotisivuilla lisää tapahtuman ohjelmatarjonnasta. Tapahtumapaikka on Kulttuuritalo Valve ja Oulun sarjakuvakeskus Hallituskatu 7.

Kirjakantti 13.-18.11., Kuopio ja Iisalmi

Kuopiossa ja Iisalmessa järjestettävä Kirjakantti on saanut 20 kirjailijaa vieraakseen, ja keskittyykin pitkälti kirjailijahaastatteluihin ja puheenvuoroihin. Esiintyjät ja ohjelma löytyvät tästä. Kuopion ja Iisalmen kaupunginkirjastot ovat tapahtumapaikkoina.

Jyväskylän kirjamessut 25.-26.11.

Jyväskylän kirjamessuilla pääsee kulttuuri-, nautiskelu- ja joulutunnelmaan samassa paikassa, sillä kirjallisuus on esillä yhdessä Viinimessujen ja Joulumessujen kanssa. . Messut pidetään Jyväskylän Paviljongissa rautatieaseman lähellä.

Tampereen kirjafestarit 2.-3.12.

Tampereen kirjafestarit haluaa tuoda hieman uusia tuulia kirjatapahtumiin. Kirjafestarit on varannut usealle teemalle oman esiintymispaikan: kaunokirjallisuus, dekkarit, lapset, sarjakuvat ja nuorten kirjallisuus, myytit, ajankohtaiset aiheet, runous ja joulukauppa ovat kaikki saaneet oman tilansa. Ohjelmaa voi tutkia tällä sivulla.

Aikuisten messulipun hinta on 15 euroa. Festarit pidetään Tampere-talossa, joka löytyy osoitteesta Yliopistonkatu 55.

oulun kirjamessut 2010

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *