Tekstin talon avajaiset Helsingissä tammikuussa 2024 kutsuu kirjallisuuden ystävät ja tekijät mukaan

Tekstin talo Helsingissä. Kuva Anton Hämäläinen.

Uusi kulttuurikeskus Tekstin talo Helsingissä avataan upeasti peräti nelipäiväisellä tapahtumalla 24.-27.1.2024. Ovet ovat auki kaikille, mutta ohjelman perusteella varsinkin kaikenlaisen kirjallisuuden ystävät, kirjoittamisesta kiinnostuneet, ja ajatuksia herättävistä puheenvuoroista pitävät kansalaiset tulevat viihtymään tilaisuudessa.

Tekstin talo on ollut osittaisessa käytössä vuodesta 2023, jolloin Helsingin Sörnäisissä paikallisten tuntemassa Elannon korttelissa sijaitsevan vanhan rakennuksen remonttia viimeisteltiin. Täyteen vauhtiin tämä kirjallisuuden monitoimitalo pääsee avajaisten aikaan. Kirjallisuuden kanssa töitä tekeville ja sitä harrastaville talo tarjoaa työtiloja, kohtaamispaikkoja, tapahtumille sopivia tiloja ja paljon muuta kolmessa kerroksessa osoitteessa Lintulahdenkatu 3.

Tekstin talon takana on saman niminen yhdistys, joka perustettiin vuonna 2019. Eteenpäin hanketta vei erityisesti Nuoren Voiman Säätiö, mutta isoon projektiin on saatu mukaan paljon alan toimijoita ja myös rahoittajia, joiden avulla kirjallisuuden talon toiminta voi nyt alkaa.

Avajaiset ovatkin mainio tapa päästä kärryille minkälainen Tekstin talo on, ketkä sen tiloissa jo työskentelevät, minkälaiset baarit ja ravintolat sinne on saatu ja mitä siellä jatkossa tapahtuu. Avajaisten koko ohjelman löydät täältä, mutta tässä muutama poiminta.

  • 24.1. Johdatellaan kirjailijan urasta haaveleivia alan työskentely- ja sopimuskäytäntöihin ja myös realiteetteihin odotettavissa olevien tulojen suhteen. Omille runoille voi pyytää palautetta, ja kritiikin tarvetta pohditaan ammattilaisten voimin.
  • 25.1. Ajatuksia avaavia puheenvuoroja ovat esimerkiksi tekoälyn mahdollisuudet kirjoittamisessa ja kääntämisessä, kirjallisuuden vaikutus yhteiskuntaan, ja kannanotot runoilla.
  • 26.1. Aforismit, rap-sanoitukset, runot ja kokeelliset esitystavat saavat vauhtia kirjallisuuden vaihtoehtotoimijoilta.
  • 27.1. Lauantai, joten huomioon ohjelmassa on otettu myös perheet. Illalla pidetään avajaisbileet elävän musiikin ja tiskijukan tahtiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *