Uutiskooste: Storytelin lukulaite, musiikin tekoäly-yhtiöt oikeuteen, Harry Potter -taide hinnoissaan

yleisimmät uutismediat. kaavio: reuters.
Sosiaalinen media ja hakukoneet ovat yleisempiä uutisten seurantaan kuin mediatalojen verkkosivut. Kaavio: Reuters.

Harry Potter -kirjasarjan ensimmäinen kuvitus myyty huutokaupassa ennätyshintaan

Sothebyn huutokaupassa Yhdysvalloissa on myyty Harry Potter ja viisasten kivi -kirjaan tehty alkuperäinen maalaus. Hintaa kertyi 1,9 miljoonaa dollaria, joka on Harry Potteriin liittyvien esineiden ennätyshinta. Teoksen tekijä on Thomas Taylor, joka 23 vuotiaana ensikertalaisena osui kerralla maaliin kun pääsi kuvittamaan J.K. Rowlingin kirjasarjaa.

Storytel lopettaa lukulaitteen markkinoinnin

Äänikirjojen ja e-kirjojen tilauspalvelu Storytel on päättänyt lopettaa rautakauppiaana (siis elektroniikan kauppiaana) toimimisen, ja keskittyä yksinomaan digitaalisiin sisältötuotteisiin, kuten kirjoihin. Jos sinulla Storytelin lukulaite sattuu olemaan, sitä voi käyttää niin kauan kuin siinä puhtia riittää. Muun merkkisillä e-kirjojen lukulaitteilla Storytelin kirjat eivät toimi, vaan on ladattava Storytelin sovellus tabletiin tai puhelimeen.

Musiikin tekoäly-yhtiöt vaikeuksissa tekijänoikeuksien vuoksi

Maailman suurimmat äänilevy-yhtiöt kuten Sony Music, Universal Music Group ja Warner Records ovat haastaneet musiikin tekoälysovelluksiin erikoistuneet yritykset Sunon ja Udion oikeuteen tekijänoikeusrikoksesta. Levy-yhtiöt perustelevat haastetta tekoäly-yhtiöiden kopioivan julkaistuja lauluja ennenäkemättömässä laajuudessa.

Tässä yksi selitys miksi tekoäly-yhtiöt kopioivat internetistä kaiken minkä irti saavat

Microsoft on suurimpia tekoälyyn investoineita yrityksiä, joka on jo niin pitkällä uuden teknologian kanssa, että on tuonut toiminnallisuutta kaikille tuttuun Windows-ohjelmistoon. Microsoftin tekoälyn kehityksestä vastaava johtaja perusteli seuraavasti miksi he kopioivat verkkosisältöä tuotteidensa kehitykseen: ”Kuka tahansa voi kopioida informaatiota verkosta, luoda jotakin siitä, tuottaa jotakin uutta siitä. Sitä pidetään ilmaisena aineistona (freeware). Näin on ajateltu.”

Reutersin raportti digitaalisten uutisten tilanteesta kertoo aiemmin alkaneen kehityksen jatkuvan

Reuters julkaisee vuosittain laajaan aineistoon perustuvan raportin digitaalisten uutisten kehityksestä mediamaailmassa (Digital News Report). Pohjoismaat ovat edelleen kärjessä kun mitataan missä kansalaiset maksavat eniten tilausmaksuja uutisten seuraamisesta verkossa. Toisaalla tunnettujen mediatalojen uutisten seuraaminen on kuitenkin vähentymässä, ja etenkin määrätyissä maissa hyötyjinä ovat sosiaalisessa mediassa menestyvät nimet.

Valokuvaaja voitti kuvallaan yleisöäänestyksen, mutta hänet hylättiin erikoisesta syystä

Miles Astray osallistui kuvakilpailuun hienolla flamingo-otoksella, ja voittikin kuvallaan yleisöäänestyksen. Lisäksi tuomaristo sijoitti hänen kuvansa kolmanneksi parhaaksi. Kun valokuvaaja tunnusti ottaneensa itse kuvan, hänet hylättiin. Syynä oli se, että kilpailu oli tarkoitettu ainoastaan tekoälyn tekemille kuville. Astray tiesi mitä teki, sillä hän kertoi halunneensa näyttää ihmisen ja luonnon pystyvän parempaan kuin tekoäly.

Aurinkoinen Helsingin samba-karnevaali

Samba-karnevaali saapui kaupunkilaisten keskelle kun pitkä tanssi- ja musiikkikulkue kulki Senaatintorilta Esplanadille ja sieltä Aleksanterinkadulle aurinkoisessa säässä.

Helsingin Kasarmitorin näyttävä taideteos

helsinki kasarmintori, patsaan jalusta on taideteos