13000 dollaria keittokirjasta on melko maukas hinta, mutta onhan se kultainen painos

Kulinarismin harrastaja voi käyttää keittokirjoihin ja ravintolakäynteihin paljonkin aikaa ja rahaa, mutta harva kotikokki kuitenkaan investoi tuhansia euroja yhteen keittokirjaan. Intialainen Michelin-tähtiä saavuttanut huippukokki Vikas Khanna on julkaissut maailman arvokkaimman keittokirjan, jonka asiakashinnaksi tuli lopulta 13 000 dollaria.

Kirjan Utsav – A culinary epic of Indian festivals menekin ei odoteta ilmeisesti olevan kovin suuri, sillä kirjaa julkaistaan rajoitettu painos. Vikas Khannan kirjan hintaa lisäsi olennaisesti runo, jonka teksti on päällystetty kullalla.

Vikas Khanna julkaisi kirjan Cannesin elokuvafestivaaleilla toukokuussa 2015, jossa hän myös kertoi valokuvanneensa ja kirjoittaneensa kirjaa 12 vuoden ajan. Siinä sivussa häneltä on tosin syntynyt 20 muuta kirjaa.

Utsav-kirjan teemana on Intian monien juhlapäivien ja festivaalien ruoka, ja erityisesti vähälle huomiolle jääneiden tapahtumien tavat.
Michelin-kokki aikoo toimittaa kirjan henkilökohtaisesti 12 maailman suurimman maan johtajalle.

Yahoo uutisoi kirjasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *