Vesitiivis e-kirjojen lukulaite toimii matkalla ja mökillä, tässä tuotevalikoima vuonna 2019

vedenpitävä lukulaite Kobo FormaKobo Forma.

Kun kirjojen ystävä suunnittelee lomaa, yksi ensimmäisiä kysymyksiä on mitä kirjoja voisi ottaa mukaan. Onneksi e-kirjojen lukulaitteet ovat ratkaisseet tämän ongelman, sillä niihin mahtuu satoja tai tuhansia kirjoja (kuten myös tabletiin ja puhelimeen). Parempi kysymys onkin missä ja miten kirjoja on aikomus lukea? Jos lukeminen houkuttaa rannalla, veneessä tai leirintäalueella, voi olla hyvä harkita vesitiivistä lukulaitetta.

Tässä vesi- ja pölytiiviit e-kirjojen lukulaitteet, jotka ovat saatavilla vuonna 2019 sellaisissa kaupoissa, joista tuotteita voi tilata myös Suomeen.

Kobo Aura
Kobo Aura H20 on ollut saatavilla jo muutaman vuoden. Vesitiiviissä laitteessa on 6,8 tuuman näyttö. Se on siis hieman suurempi kuin standardi kuuden tuuman kokoinen laite, mutta edelleen hyvin kompakti. Näytöllä on korkea pistetiheys 265 tuumalla (ppi). Listahinta lähtee 180 eurosta.

Kobo Forma
Kobo Forma –lukulaite on uusi tuote, ja kuten monet muut uudet lukulaitteet, se on hieman tavallista suurempi. Näyttö on kahdeksan tuuman kokoinen, joten e-kirjojen lisäksi myös PDF-dokumentteja voi laitteella lukea. Laite on muotoiltu siten, että sitä voi luontevasti pitää myös vaaka-asennossa. Hinta 280 euroa.

Amazon KIndle Oasis 2 lukulaite on vedenpitäväKindle Oasis.

Amazon Kindle Paperwhite
Mikäli e-kirjojen ystävä on jo tehnyt ostoksia Amazon-kirjakaupassa, Kindle-lukulaite on luonnollinen valinta. Paperwhite-laitetta pidetään hinta/laatusuhteeltaan usein parhaana Kindle-valikoimasta. Uusin Paperwhite on vesitiivis, mutta vanhemmat mallit eivät ole. Laitteessa on kuuden tuuman näyttö. Hinnat 130 dollarista alkaen.

Amazon Kindle Oasis
Kindle Oasis on Amazonin hienoin ja kallein lukulaite, ja se on vesitiivis. Oasis eroaa parissa kohdassa muista Kindle-laitteista. Oasis-laitteen näyttö on hieman suurempi, seitsemän tuumaa, ja laite on epäsymmetrinen.

pocketbook aqua 2 lukulaite rannallaPocketbook Aqua 2.

Tässä vielä pari tuotetta, joiden saatavuus on rajallisempi kuin edellä mainittujen tuotteiden.

Pocketbook Aqua 2

Pocketbook Aqua 2 on kompakti perustason kuuden tuuman kokoinen lukulaite, mutta se on vesitiivis. Amazon-kaupasta sen voi löytää kohtuulliseen hintaan.
Tolino Epos lukulaite

Tolino Epos
Tolino on saksankielisen alueen vastaisku Amazon Kindle –tuotteille, jolla on laaja kirja-alan tuki takanaan. Useita Tolino-laitteita on markkinoilla, joista Epos-niminen tuote on vesitiivis. Se on 7,8 tuuman kokoinen lukulaite.

Onko tämä lukulaite on hieman kestävämpi kuin muut?

Kobo Forma lukulaitetta ei välttämättä alun perin suunniteltu kolhuja kestäväksi laitteeksi, mutta materiaalivalintojen vuoksi se on kestävämpi kuin muut suuret lukulaitteet.

Kahdeksan tuuman kokoiseksi lukulaitteeksi Kobo Forma on kevyt. Se on itse asiassa kevyempi kuin monet pienet laitteet.

Toinen asia, joka tekee laitteesta jonkin verran paremmin kolhuja kestävän on muovikomponenttien käyttö. Jopa E ink Mobius -teknologiaan perustuva näyttö on muovia.

Laite antaa hieman periksi, joustaa käsissä ja myös silloin jos se tipahtaa uima-altaan koville laatoille. Näyttö ei siis mene pirstaleiksi aivan helpolla.

Lukulaite on myös mahdollista suojata vesitiiviillä pussilla, mutta se väistämättä hieman vaikuttaa laitteen käyttömukavuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *