Puhelin 6,7 tuuman erikoisnäytöllä on 5G-lukulaite

hisense a7 puhelin, jossa e-kirjojen lukulaitteen näyttö

Puhelimia ja e-kirjojen lukulaitteita on jo vuosia yritetty niputtaa yhdeksi käteväksi laitteeksi. Hyödyt paljon lukevalle ihmiselle tästä ratkaisusta ovat selvät: mukana kulkisi puhelimen kuorissa myös lukulaite, jonka akun kesto lasketaan viikoissa tuntien sijaan. Tähän mennessä valmistajat eivät oikein ole saaneet konseptia toimimaan, mutta nyt kiinalainen Hisense voi olla lähellä ratkaisua.

Aikaisemmat puhelin-lukulaiteyhdistelmät ovat olleet kahden näytön tuotteita: niissä on sekä mustavalkoinen E ink -näyttö lukemista varten että LCD/LED näyttö kaikkia muita toimintoja varten. Kahden näytön kokoonpano nostaa tuotteen hintaa merkittävästi, tekee ohjelmiston hankalaksi toteuttaa, ja pitkän akun keston hyöty jää puolitiehen.

Hisense on tehnyt selkeän valinnan, ja laittanut ainoastaan E ink -näytön A7 puhelimeen. Näyttö Hisense A7 -puhelimessa on suurempi kuin monessa lukulaitteessa: peräti 6,7 tuumaa. Perinteisten lukulaitteiden näytöt ovat yleensä 6 tuuman kokoisia, sillä vasta parin viime vuoden aikana 7, 8 ja 10 tuuman kokoiset näytöt ovat yleistyneet.

Vielä toinen asia missä Hisense on tehnyt selkeän valinnan. Android 10 -ohjelmistolla toimivassa A7-puhelimessa on kaikki huipputuotteen ominaisuudet 5G-mobiiliverkkoyhteys mukaan lukien. Tärkein puuttuva ominaisuus on Google Play sovelluskauppa (seikkailuhenkiset asentavat sovelluksia myös muista kaupoista).

Hisense A7 on järkevä tuotekonsepti ihmisille, jotka haluavat puhelimen ja lukulaitteen yhdessä paketissa. Sen vahvuuksia ovat lukemiseen tarkoitettu näyttö, pitkä akun kesto, ja kaikki edistyneen älypuhelimen ominaisuudet. Koska tuotteessa on hieman hitaasti virkistyvä harmaasävynäyttö, se ei ole tarkoitettu YouTube-videoiden katseluun, Instagram-valokuvien ihailuun, pelaamiseen, ja vaikka puhelimessa GPS onkin, kartat eivät näy väreissä.

Hisense-puhelimilla on heikosti jakelijoita Kiinan ulkopuolella, mutta Saksassa Cect-Shop on erikoistunut kiinalaisiin tuotteisiin. EU-alueelta Hisense A7:n voi siis hankkia, tällä hetkellä hintaan 339 euroa + toimitus.

Saksalainen kauppa esittelee Hisense A7 -puhelinta alla näkyvällä videolla:

Hisense A7 tekniset ominaisuudet

 • 6.7 tuuman E Ink -näyttö, pistetiheys 300 ppi.
 • Android 10, mutta ilman Google Play Store -sovelluskauppaa.
 • 2 SIM-korttipaikkaa.
 • Mobiiliverkot: 2G/GSM, 3G/WCDMA 850/900/2100MHz, 4G/FDD-LTE 850/900/1800/2100MHz, 4G/TD-LTE 1900/2100/2300/2500/2600MHz, 5G/NR 2500/3500/4700MHz.
 • 64bit Unisoc/Spreadtrum, Octa-core -prosessori.
 • 6 GB RAM.
 • 128 GB tallennustilaa.
 • 13 megapikselin kamera takana, 5 megapikselin kamera edessä.
 • Bluetooth 5.0
 • Wi-Fi 802.11 B/G/N/AC 2.4GHz/5GHz.
 • GPS /A-GPS/GLONASS/BeiDou.
 • Kuulokeliitin.
 • USB-C portti.
 • Sormenjälkitunnistin.
 • Laitteessa olevat kielet: englanti ja kiina.
 • 4,770 mAh akku.
 • Mitat 172.4 x 86 x 9.0 mm.
 • Paino 221 gr.

Ebook-reader blogi raportoi tuotteesta ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *