Näppärä e-kirjan lukija kääntää sivuja kaukosäätimellä

kaukosäädin kindle-lukulaitteelle

Jopa hilavitkutinten ja vimpainten ystävä pohti hetken e-kirjojen lukulaitteen kaukosäätimen mielekkyyttä nähtyään videon missä sellaista esiteltiin. Vaan tarkemmin asiaa tutkittuaan puhelimen, tabletin ja tietokoneen kaukosäätimen kannalta, vimpainten ystävä on kallistunut siihen, että kaukosäädin-tuotekonseptille saattaa jopa olla järkevää käyttöä.

Kyse on tuoteideasta, joka vapauttaa e-kirjan lukijan kädet pitämästä lukulaitetta kädessä. Lukijalla on pieni langaton kaukosäädin kädessä tai jossain lähettyvillä, jonka nappia painamalla hän voi lukiessaan kääntää sivuja kaukosäätimellä. Alla video missä yhtä tällaista kaukosäädintä esitellään.

Tämä videolla näkyvä tuote toimii Kindle-lukulaitteen, iPad-tabletin ja iPhone-puhelimen kanssa. Vastaavia tuotteita on muitakin, kuten tämä.

Kaikissa näissä lukulaitteisiin tarkoitetuissa lisätuotteissa, kuten kaukosäätimissä on huomattava, että ne yleensä toimivat vain määrätyissä lukulaitemalleissa. Lukulaitteita ei ole alunperin suunniteltu yleistietokoneiksi, joissa olisi monipuoliset tietoliikennevalmiudet, vaan niillä on tarkoitus lukea kirjoja.

Jos sinulla kuitenkin sattuu olemaan Android-käyttöjärjestelmällä toimiva lukulaite, niin hyvällä onnella puhelin voi uuden sovelluksen avulla muuntua sen kaukosäätimeksi.

Miksipä puhelinta ei voisi käyttää kaukosäätimenä? Langaton Bluetooth tai Wifi-yhteys on käytännössä valmiina kaikissa vimpaimissa, jolloin sopiva app saattaisi hoitaa kaukosäätimen toiminnot. Juuri näin se toimii kun asennamme oikeat sovellukset ja käytämme puhelinta kaukosäätimenä tabletiin tai tietokoneeseen.

kde connect puhelimessa
KDE Connect puhelimessa, kaukosäädin aktivoitu.

Peliharrastajille on tarjolla peliohjaimia, jotka voi kytkeä tabletiin tai puhelimeen Bluetooth-yhteydellä. Joillakin peliohjaimilla ja myös presentaatiokalvojen esitysohjaimella voi pystyä kontrolloimaan e-kirjojen lukuohjelmaa. Tässä artikkelissa esitellään muutama Wifi-yhteydellä toimiva tietokoneen hiiren kaukosäädinsovellus. Puhelimesta voi sovelluksella tehdä langattoman tietokoneen hiiren ohjaimen, jolla on helppo käynnistää ja käyttää haluamiaan ohjelmia.

Itselläni sattui olemaan valmiiksi KDE Connect -niminen sovellus puhelimessa, tabletilla ja tietokoneella, joten se oli luonnollinen valinta kokeilla miten kirjan lukeminen sujuu kun puhelin on kaukosäätimenä. Hienosti toimii.

Sovellus asennetaan sekä puhelimeen että laitteeseen, jossa kirja on. KDE Connectille kerrotaan, että puhelimen ja vaikkapa tabletin halutaan muodostavan yhteyden. Kun se on tehty, puhelimessa valitaan Remote input, jolloin puhelimella voi ohjata siihen kytketyn tabletin tai tietokoneen hiirtä. On totta, että tabletissa ei normaalisti ole hiirtä, mutta tässä tapauksessa sellainen ruudulla vaeltaa kun puhelimen näytöllä sormeaan siirtää.

KDE Connect tabletissa. Kirjan aukeaman oikeassa reunassa näkyvä piste on hiiri, jota ohjataan puhelimesta. Tässä käännetään kirjan sivua.
kde connect sovellus tabletissa e-kirjojen lukuohjelmassa
KDE Connect tabletissa. Kaukosäätimenä käytetystä puhelimesta voi naputella myös näppäimistöä. Tässä tehdään haku kirjan sisältöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *