Syksyn 2021 kirjamessut todennäköisesti toteutuvat: tässä tapahtumatiedot

helsingin kirjamessut, kirjailijahaastattelu akateemisen kirjakaupan osastolla

Raahe ehti jo perua syyskuulle 2021 suunnitellut kirjamessut, mutta Tampere, Jyväskylä, Turku ja Helsinki ovat täysillä järjestämässä kirjojen ystäville tapahtumia syksylle 2021. Tässä päivämäärät ja tiedossa olevat tilanteet (jotka voivat muuttua).

Turun kirjamessut järjestetään 1.-3.10.2021 Turun messuhallissa osoitteessa Messukentänkatu 9-13. Ohjelmaa on joka päivä usealla lavalla kello 10.30 alkaen. Tästä voit katsoa aikataulun ja esiintyjät.

Turussa pääteemana on musiikki. Lisäksi ajankohtaisteemat tarjoavat näkökulmia tiedon murrokseen ja hyvinvoinnin taitoon. ”Tietokirjallisuuden ja tutkitun tiedon arvo on ajassamme suurempi kuin koskaan”, toteaa ohjelman suunnitellut ryhmä, josta valeuutisten, trollien, deepfeikkien ja muiden ajankohtaisten ilmöiden aikana on helppo olla samaa mieltä.

Messukävijöille suositellaan maskin käyttöä ja sisään on asiaa vain terveenä. Lisäksi kävijöiden määrää voidaan rajoittaa, joten vilkkaimpina aikoina saattaa joutua jonottamaan (ehkä joku voisi lainata tai myydä jonottajille kirjoja?).

Helsingin kirjamessuilla voi käydä paikan päällä tai seurata ohjelmaa verkossa 28-31.10. Paikkana on Pasilan messukeskus osoitteessa Rautatieläisenkatu 3, aivan Pasilan juna-aseman vieressä. Ohjelma julkaistaan syyskuun lopussa, jolloin sitä voi selailla messujen verkkosivuilla.

Jyväskylässä vietetään Kirja, Ruoka ja Viini -messuilla viikonloppua 19-21.11. Paikka on Paviljonki osoitteessa Uno Savolankatu 2. Messuille pääsee terveenä, ilman oireita. Sisätiloissa yhtä aikaa olevien kävijöiden määrää voidaan rajoittaa, joten jonoja voi syntyä. Messujen esiintyjät ja aikataulu julkaistaan tällä sivulla.

Tampereen kirjamessujen konsepti on virkistävä poikkeus perinteisiin messuihin nähden. Ensinnäkin nimi on Kirjafestarit ja toiseksi tapahtuma valloittaa kaupunkia myös varsinaisen messutilan ulkopuolella. Ajankohta on 4. ja 5.12.2021. Ohjelma ja esiintyjälista näyttää vaikuttavalta. Festareiden sivuilta voi katsoa esiintyjien aikataulua ja aiheita.

Muualla Euroopassa edetään myös suurten kirjamessujen järjestelyissä. Frankfurtin messut ovat 20-24.10.2021, mutta kävijämäärää rajoitetaan. Enintään 25 000 vierailijaa pääsee messualueelle päivän aikana. Tapahtumia voi seurata myös verkossa.

Göteborg Bokmässan pidetään 23-26.9.2021 sekä paikan päällä kävijöille että verkkovierailijoilla. Messuilla kävijöiden määrää rajoitetaan, mutta siihen järjestäjä on keksinyt pettämättömän keinon. Tavalliset kirjoja lukevat kaduntallaajat pysyvät poissa kun päivälipun hinnaksi on asetettu 995 kruunua. Verkossa ohjelmaa voi seurata ostamalla 395 kruunun arvoisen lipun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *