Onko tämä tablet työkalu vai luksustuote?

vertu vbook kirjoitus tablet

Erityisesti kynällä kirjoittamista, piirtämistä ja muistiinpanojen tekemistä varten suunnitellut tablet-laitteet ovat kehittyneet parissa vuodessa omaksi tuotekategoriakseen. Tietotyöläiset, tutkijat ja opiskelijat voivat pitää laitteessa tarvitsemiaan kirjoja ja dokumentteja omien tuotosten lisäksi, ja tehdä muistiinpanoja niihin. Kirjoitustabletia moni pitääkin hyödyllisenä työkaluna, mutta puhelinvalmistaja Vertu uskoo laitteen olevan luksustuote.

Jos Vertu vaikuttaa tutulta nimeltä, niin sitähän se on. Noin parikymmentä vuotta sitten silloinen puhelinvalmistaja Nokia perusti Vertu-nimisen tytäryhtiön Lontooseen. Pieni yritys sai tehtäväkseen valmistaa luksuspuhelimia. Tuotteet saivat Vertu-brändin ilman mitään viitteitä Nokiaan. Yhtiö on edelleen olemassa ja se edelleen tekee luksuspuhelimia, joiden myyntihinnat ovat välillä 3000-85000 euroa. Myös aivan oikealla numeronäppäimistöllä varustettuja malleja on saatavilla. Tänä päivänä yhtiö on kiinalainen.

Vertu markkinoi nyt myös kirjoittamiseen suunniteltua tabletia nimeltään Vbook. Laitteen näyttö on 10,1 tuuman lukulaitteista tuttu harmaasävyjä toistava E ink, joka on valaistu.

Kieliä laite osaa yhdeksän, joista suomi ei nähtävästi ole yksi. Epub-kirjoja, PDF-dokumentteja, RTF- ja tekstitiedostoja laite osaa avata ja niihin voi merkitä omia huomioita kynällä. Vertu tarjoaa dokumenteille pilvitallennustilaa. Mukana tulee kynä ja nahkainen suojakotelo.

vertu vbook nahkakotelo

Vertu Vbook -tabletin hinta valmistajan verkkokaupassa on 1450 USD.

Jos kirjoittamiseen tarkoitettua tabletia ajattelee kynä-paperi-menetelmää muistuttavana työkaluna, silloin kilpailevia tuotteita ovat esimerkiksi Remarkable 2 (349 euroa) ja Huawei Matepad Paper (499 euroa).

Luksustuotteen hankintaan vaikuttavat luonnollisesti muut syyt kuin toiminnallisuus tai suorituskyky, joten vertailuun tietotyön tuottavuutta kohentaviin työkaluihin ei välttämättä ole edes tarvetta.

Ehkä Vertu tekee seuraavaksi e-kirjojen lukulaitteen tai äänikirjojen kuuntelulaitteen luksusversion?

vertu vbook ja stylus kynä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *