Sähköinen muistilehtiö Mobiscribe haluaa korvata paperivihkot, muistiliput ja laput

E-kirjojen lukulaitteiden ja tablet-laitteiden välimaastossa kehitys on kiivasta. Lukulaitteiden koko kasvaa ja monet tuotteet lainaavat ominaisuuksia tableteista. Varsinkin sellaiset tietotyöläiset ja kirjoittajat, jotka haluavat luopua paperilapuista muistiinpanovälineinä ja siirtyä sähköiseen muistiinpanojen hallintaan ovat saaneet hyviä vaihtoehtoja viime aikoina. Mobiscribe on 6.8 tuuman E ink mustavalkonäytöllä varustettu laite, joka on tarkoitettu nimenomaan muistinpanovälineeksi ja lukulaitteeksi.
Mobiscribe lukulaite ja muistiinpanoväline

Muistiinpanoja Mobiscriben tallennettavaksi voi kirjoitella kynällä, joka tulee tuotteen mukana. Kätevä tekninen ratkaisu on mahdollistanut kynän ilman sähköä. Kynää ei siis tarvitse ladata, eikä E ink näyttöön perustuvaa laitettakaan kovin usein tarvitse ladata.

Puhelimista ja tableteista tuttu Android-ohjelmisto on Mobiscriben käyttöjärjestelmä.
kynällä kirjoitus Mobiscribe laitteen näytölle
Mobiscribe (6.8 tuuman näyttö) on hieman suurempi kuin normaali kuuden tuuman kokoinen lukulaite. Helposti sitä kuitenkin mukana kantaa, sillä mitat ovat 132 x 175 x 10 mm. Näyttö on suhteellisen tarkka: erotuskyky on 1440 x 1080 kuvapistettä. Näyttö on valaistu, ja valoa voi itse säätää. Koska kyseessä on E ink-näyttö, se on hyvin luettavissa jopa suorassa auringonvalossa, ja näytön valaisu tuo ratkaisun tilanteisiin, joissa valo on niukkaa.
Mobiscribe kotelo ja kynä

Mobiscribe-tuotetta kehittävä yritys (TeamUC) on erikoistunut tuotteisiin, joissa hyödynnetään E ink näyttöteknologiaa. Yritys haki rahoitusta tuotteen saamiseksi markkinoille Indiegogo-palvelun kautta. Tavoite ylittyi moninkertaisesti, joten kysyntää näyttää olevan.

Ensimmäinen erä tuotteita lähti helmikuussa 2019 asiakkaille, ja toinen erä toukokuussa 2019. Tuotteen myyntihinta on hieman elänyt rahoituskampanjan ja tuotteen toimitusten edetessä. 200 ja 300 dollarin välissä liikutaan. Siitä huolimatta, hinnoittelu on kilpailukykyinen esimerkiksi Remarkable-laitteen tai Onyxin laitteiden kanssa. Tosin kilpailevat tuotteet ovat suurempia kahdeksasta tuumasta aina 13 tuumaan asti.
Mobiscribe-tuotteen portit ja nappulat
Mobiscribe-laitetta ei ole tarkoitettu korvaamaan tabletia tai kannettavaa tietokonetta. Se on suunniteltu muistiinpanojen kirjaamiseen kynällä ja lukemiseen. Vaikka tuote toimiikin Android-ohjelmistolla, kaksi asiaa rajoittaa sen toiminnallisuutta. Android-ohjelmisto on versio 4.4, jossa kaikki uudet ladattavat sovellukset eivät toimi. Toinen rajoittava tekijä on työmuistin määrä (RAM 512 MB), jossa esimerkiksi verkkoselaimet voivat takellella. Kun pitää mielessä laitteen käyttötarkoituksen, niin yllätyksiä tulee vähemmän.

Videolla esitellään Mobiscriben toimintoja:

Mobiscribe löytyi Liliputing-sivuston kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *