Värinäyttö tulee myös kirjoitustableteihin: tässä joukkorahoitettu Reinkstone R1

reinkstone r1 kirjoitustablet värinäyttö

E-kirjojen lukulaitteissa käytetyn teknologian pohjalta kehitetyt kirjoitustabletit innostavat yhä lisää laitevalmistajia mukaan kilpailuun. Ajatuksena näissä laitteissa on tarjota hyvät käsin kirjoittamisen ja piirtämisen ominaisuudet mahdollisimman pitkälle paperi-kynä menetelmää muistuttavalla tuntumalla. Ne ovat myös lukulaitteita. Tähän asti kirjoitustabletit on rakennettu harmaasävyjä toistavan E ink -näyttöteknologian varaan, mutta nyt markkinoille tulee myös värinäyttölaite Reinkstone R1.

Reinkstone R1 -tuotteen yksi keskeinen ominaisuus on 10,1 tuuman kokoinen värinäyttö, joka ei perustu LCD tai LED-teknologiaan vaan uuteen E inkin pohjalta kehitettyyn tekniikkaan. Sillä saavutetaan erinomainen akun kesto, mutta värit ovat ainakin toistaiseksi varsin haaleat. Myös näytön virkistysnopeus on hidas, joten sitä ei ole tarkoitettu videoiden katseluun tai nopeisiin peleihin.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat käyttöjärjestelmä Android 11, alumiinikotelointi, 4GB työmuisti, 64GB tallennustila ja kaksi kaiutinta. Kaiuttimia ei lukulaitteissa yleensä ole, joten ne tekevät Reinkstonesta samalla kätevän laitteen myös äänikirjojen tai podcastien kuunteluun.

Reinkstone R1 on rahoitettu Kickstarter-palvelussa. Se on ylittänyt rahoitustavoitteensa 10-kertaisesti, joten tuote tulisi lupausten mukaan valmistaa ja suunnitelmien mukaan toimittaa ensimmäisille asiakkaille loppuvuodesta 2021.

reinkstone r1 näytön taustavalo

Rahoituskierroksen aikana kirjoitustabletin sai erikoishintaan, mutta valmistuksen käynnistyttyä listahinnaksi on asetettu 549 dollaria (noin 495 euroa). Lisäksi on syytä hankkia ainakin kynä, jolla ruudulle kirjoittaminen onnistuu ja mahdollisesti myös suojakannet.

Kiinalainen yritys Wiwood on Reinkstone-kirjoitustabletin takana.

Muita vuoden 2021 aikana julkaistuja kirjoitustableteja ovat esimerkiksi:

Tablet-teknologialla valmistettuja kynällä kirjoittamiseen ja piirtämiseen tarkoitettuja laitteita ovat esimerkiksi Apple iPad Pro ja jotkin Microsoft Surface -mallit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *