Minkälaisen kirjoitustabletin saa alle 50 eurolla?

rocketbook lehtiö ja kynä

Töiden tai harrastusten vuoksi paljon kirjoittavat, lukevat ja muistiinpanoja tekevät ihmiset ovat jo muutaman vuoden voineet hankkia laitteen, joka on tehty juuri heitä ajatellen. Tablet, johon voi kirjoittaa ja luonnostella kynällä omia muistiinpanoja ja lukea mitä kulloinkin on tarpeen tutkia. Nämä kirjoitustabletit, kuten Remarkable, Kobo Elipsa ja Kindle Scribe keventävät tiliä 400 eurosta ylöspäin. Mutta jos muistiinpanojen tekemistä lähestyy hieman toisesta näkökulmasta voi löytää tuotteita, joilla pääsee digitaalisten muistiinpanojen maailmaan alle 50 eurolla.

Vihko-kynä-puhelinsovellus -tekniikalla tehtyjen tuotteiden toimintaperiaate yleisellä tasolla on seuraava:

rocketbook puhelin app
Rocketbook-sovelluksen toimintoja.
  • Tarkoitusta varten pinnoitetun vihkon sivuille voi tuotteen mukana tulleella kynällä kirjoittaa tai luonnostella kuten paperia ja kynää käytettäessä.
  • Kun vihkon sivulle on saanut halutun asian talteen, otetaan puhelin avuksi. Puhelimeen ladatulla sovelluksella kuvataan vihkon sivu. App osaa muuttaa harakanvarpaat tekstinkäsittelyohjelmalle sopivaksi tekstiksi ja luonnostelmat digitaalisiksi kuviksi.
  • Nämä sovellus sitten lähettää puhelimesta omaan sähköpostilaatikkoon tai tiedostopalveluun, kuten Dropbox Onedrive tai Google Drive.
  • Tästä voi jatkaa työstämistä omalla tekstinkäsittelyohjelmalla tai kuvankäsittelyohjelmalla.
  • Tallennetut asiat voi pyyhkiä vihkon sivuilta pois ja käyttää ne uudelleen.

El Pais -lehti sai viisi lehtiön ja puhelimen avulla toimivaa tuotetta vertailuun, joka kokonaisuudessaan löytyy tästä. Lehti painotti testissä jokaisen tuotteen muotoilua ja kokoa, toiminnallisuutta, käyttökokemusta, ja miten kätevä se on pitää mukana. Testituotteiden paremmuusjärjestys oli seuraava:

  1. Rocketbook Core
  2. Moleskine Smart Notebook
  3. Huion Note x10
  4. Homestec
  5. Elfinbook X

Testaajat kiittelivät erityisesti Rocketbookin kynä-paperi ominaista kirjoitustuntumaa, sivujen helppoa pyyhkimistä ja sivujen skannausta puhelimen sovelluksella. He suosittelevat tuotetta päivittäiseen käyttöön ja muistinpanojen organisointiin.

Tesituotteiden kaksi parasta Rocketbook Core ja Moleskine Smart Notebook ovat myös Suomessa myynnissä.

Alla Rocketbook Core lehtiön ja sovelluksen esittelyvideo:

rocketbook, minne skannatut sivut tallenetaan
rocketbook, sivun skannaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *