Digitaaliseen teknologiaan nihkeästi suhtautunut Rupert Murdoch julkaisi hienon sähköisen lehden

2011-02-03

Apple iPad on innoittanut jälleen yhden uuden lehden julkaisua sähköisenä. Tällä kertaa kyseessä ei ole mikä tahansa lehti, vaan lehtikeisari Rupert Murdochin nimenomaan ja ainoastaan iPad-laitteelle julkaisema Daily-niminen lehti. Katso video miltä Daily näyttää iPad-tabletilla.

Asia on merkittävä siksi, että Murdochin News Corp lehtiyhtiö on maailman suurimpia mediataloja ja Murdoch on jo pitkään äkäillyt nykyteknologian aiheuttamien muutosten vuoksi. Hän on syyttänyt Googlea, joka hänen mielestään varastaa hänen lehdistään sisältöjä ja hän on jo pitkään vaatinut lukijoita maksamaan uutisista myös Internetissä. Murdoch sulkikin muutaman lehtensä, esimerkiksi The Timesin, nettisivut. Ne aukeavat vain lehden tilaajille ja maksaville lukijoille.

Nyt Murdoch on tehnyt jotain muutakin kuin valittanut maailman menosta tai estänyt asiakkaita pääsemästä käsiksi News Corp-yhtiön tuotteisiin. Daily on todellakin jotain uutta sähköisten julkaisujen maailmassa. Joka päivä ilmestyvä lehti on Murdochin mukaan aikakauslehden ja sanomalehden sekoitus. Siinä on mukana runsaasti kuvamateriaalia, videoita ja lehtisovellukseen on myös integroitu sosiaalisen median palveluita.

Daily lupaa joka päivä jopa 100 sivua sisältöä. Painotus on kuudessa aiheessa: uutisissa, urheilussa, julkisuuden henkilöissä, mielipiteissä, lifestylessa ja sovellusohjelmissa.

Daily-lehti on toistaiseksi saatavilla vain iPad-tabletiin, mutta lehti toteutetaan myös muihin tablet-laitteisiin ajan mittaan.

Ansaintamalli on tuttu lehtimaailmasta: sekä mainoksista että tilausmaksuista kerätään rahaa. Lehden tilaaminen on kohtuuhintaista: $0,99 viikossa tai $39,99 vuodessa.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *