Matti Paavonsalo

Matti Paavonsalo on Espoossa asuva valtiotieteen lisensiaatti, toimitusjohtaja, tietokirjailija, päätoimittaja ja kolumnisti.

Paavonsalo on toiminut pää- tai sivutoimisena journalistina yli 50 vuoden ajan. Hän on vaikuttanut alalla Associated Pressin toimittajana, Uuden Suomen (painetun sanomalehden) poliittisena toimittajana ja pakinoitsijana (nimimerkillä M.o.t.), Helsingin Sanomien kolumnistina, Katso-lehden radio-ohjelmien arvostelijana, YV-lehden ja Osuuspankkilehden päätoimittajana ja Ikkunapaikka-WindowSeat-lehden matkailutoimittajana. Hän toimi Julkisen sanan neuvoston jäsenenä ja varapuheenjohtajana vuosina 1987–90.

Hänen laaja tuotantonsa koostuu poliittisista pakinoista Suomen puoluelehdistössä, kirjoista, kuten Suunnaton Suomi ja Kekkosen valta, Pankkitoiminnan käsikirja (Tapani Kauppisen kanssa), Handbok i bankverksamhet, Aikamme Pankki, OP-tiedottajan opas, sekä sotahistoriallisesta radio-ohjelmasta Luutnantin uni 1808. Lisäksi hän on kirjoittanut yhteensä yli 5000 kolumnia, pakinaa, erikoisartikkeleita politiikasta, taloudesta ja maanpuolustuksesta sekä radio- ja tv-käsikirjoituksia.

Suomettumisen vaiettu historia on Paavonsalon paluu suomalaisen politiikan lähihistorian erikoisimpiin vuosikymmeniin.


Facebooktwitterredditpinterestmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image