E-kirjojen selaaminen Kindle-laitteissa ja lukuohjelmissa helpottuu Page Flip -ominaisuudella

Mikäli olet aina halunnut nopeasti selata e-kirjaa hieman samalla tavalla kun selaat paperikirjan sivuja, Amazon Kindle on kehittänyt ratkaisun sinulle ja monelle muulle, jotka ominaisuutta ovat sähköisissä kirjoissa kaivanneet. Flip Page -ominaisuus toimii siten, että tökkäät sormella merkin siihen kohtaan, jossa nyt olet, jonka jälkeen saat näytölle pienoiskuvat seuraavista ja edellisistä sivuista. Tätä sivunäkymää voi sitten nopeasti vierittää eteen- tai taakse päin kunnes löytyy haluttu sivu. Paluu sinne mistä harharetki alkoi, onnistuu yhdellä napautuksella.

Page Flip näyttäisi toimivan parhaiten tabletilla, jossa on niin suuri näyttö, että siihen mahtuu useita sivuja kerrallaan. Ominaisuus toiminee hyvin erityisesti tietokirjojen ja muiden kirjojen kanssa, joissa sivut ovat erilaisia – niissä on esimerkiksi kuvia, taulukoita, kaavioita, eikä pelkästään tekstiä.

Video näyttää miten selaus toimii hieman vastaavasti kuin paperikirjaa selaisi:


kindle page flip, iphone
Ominaisuus vaatii ohjelmistopäivityksen Kindle-laitteisiin ja Kindle-sovelluksiin. Amazon lähettää päivitykset ensin Kindle-lukulaitteisiin ja Fire-tableteihin, jonka jälkeen Android ja Apple -laitteiden lukusovellukset voi päivittää.

Kaikissa kirjoissa Page Flip ei kuitenkaan toimi. Moni Klaavan julkaisemista Kindle-kirjoista sisältää Page Flip -ominaisuuden. Kirjoja Amazonissa katsellessa kirjan tiedoissa on kohta:

Page Flip: Enabled

mikäli ominaisuus juuri siinä kirjassa toimii (tämä koskee siis kaikkia kirjoja, ei vain Klaavan julkaisemia teoksia).

Onko hyvä vai huono asia, että uusi teknologia matkii vanhan teknologian toiminnallisuutta vain siksi, että ihmiset ovat tottuneet vanhaan ja mielellään siirtävät olemassa olevat käyttäytymismallinsa uuteen ympäristöön? Lyhyellä tähtäimellä tämä helpottaa siirtymistä uuteen, mutta pitkällä tähtäimellä se voi hankaloittaa uusien ominaisuuksien ja mahdollisuuksien toteuttamista. Joka tapauksessa, Page Flip näyttää mainiolta uudelta toiminnolta.

Amazonin Page Flip -tietosivu.

kindle page flip, fire tablet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *