Nyt tabletia ja puhelinta voi käyttää käsinkirjoitettujen muistilappujen laatimiseen

inkredible sovellus käsinkirjoittamiseen

Muistiinpanojen tekemiseen on monta tapaa: yksi on uskollinen paperivihkolleen ja kynälleen, toinen haluaa kaiken heti digitaalisesti talteen jollekin laitteelle. Kokonainen uusi tuotekategoria on syntymässä tähän tarpeeseen, sillä e-kirjojen lukulaitteita on jo kehitetty välineiksi nimenomaan käsinkirjoitettujen muistiinpanojen tallettamiseen. Nyt kuitenkin löytyi sovellus, jolla mitä tahansa tabletia tai puhelinta voi käyttää myös käsinkirjoitettujen tekstien raapustamiseen.

Ajatus Inkredible-sovelluksen takana on se, että tavallisen tabletin tai puhelimen omistaja voi kirjoittaa muistilappuja, luonnoksia, piirroksia tai kaavioita käsin (sormella, tarkkaan ottaen) laitteen ruudulle. Kun ajatukset on kirjattu ruudulle, muistikirjan sivu talletetaan. Mikäli muistiinpanoja tarvitsee tietokoneella tai jollain muulla laitteella, muistikirjan sivun voi lähettää pdf-asiakirjana, kuvana tai .ink-tiedostona.

Inkredible-sovelluksen suuri mahdollisuus on siinä, että kirjoittamiseen ei tarvita erillistä stylus-erikoiskynää, joka puolestaan vaatii erikoisnäytön tabletissa tai puhelimessa. Tästä syystä erikoiskynällä toimivat laitteet ovat hinnakkaampia kuin vastaavat normaalit laitteet.

Kynällä näytölle kirjoittamiseen tehtyjä laitteita ovat esimerkiksi Onyx, Boyue Likebook Mimas, Remarkable ja myös Apple iPad Pro. Uusin Onyx Boox -lukulaitteen ohjelmisto sisältää käsinkirjoitetun tekstin muunnoksen tietokoneen ymmärtämäksi tekstiksi, joilloin sitä voi muokata esimerkiksi Wordissa.

inkredible app muistiinpanojen kirjoittamiseen

Inkredible app puolestaan on ilmainen, jossa vain määrätyt lisäosat maksavat ekstraa. Perusversiolla voi tehdä kaiken mitä tällaiseen tarkoitukseen suunnitellulta ohjelmalta voi odottaa: kirjoittaa käsin, pyyhkiä pois, korostaa keltaisella kynällä, tuoda kuvia muistilappuun, ja kirjoittaa myös näppäimistöllä.

Mikäli käsinkirjoitettua tekstiä haluaa tietokoneella jatkokäsitellä, OCR (Optical Character Recognizition) -ohjelma osaa hahmottaa kuvasta kirjaimet ja muuttaa ne tekstinkäsittelyä varten sanoiksi.

Inkredible osaa hieman siistiä sormella kirjoitettuja harakanvarpaita paremman näköisiksi. Tätä voi itse kokeilla kirjoittamalla sormella johonkin piirrosohjelmaan, ja vertaamalla jälkeä Inkrediblen aikaansaannokseen.

Ilman muuta sormella on vaikeampi kirjoittaa kuin kynällä. Kynällä sentään on harjoiteltu lapsesta asti, mutta harva sormella on koskaan yrittänyt saada kirjaimia aikaiseksi. Ehkä harjoituksella sormella kirjoitetut harakanvarpaat kehittyvät, mutta omista muistiinpanoista ainakin itse saan selvää.

Sovelluksen tekijät ovat nauhoittaneet videon, missä esitellään ohjelman keskeiset ominaisuudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *