Ranskassa kirjastot tuovat kirjat rannalle lukuhaluisille auringossa lekottajille

Ranskassa Seine Maritime –alueen kirjastot ovat tehneet uuden aluevaltauksen: 12 suositun rannan nurkan on ominut itselleen minikirjasto. Kirjoja niissä on kuitenkin mukava valikoima, noin 12 000 teosta kaunokirjallisuudesta sarjakuviin.

Heinä- ja elokuun ajan minikirjastot toimivat Ranskan pohjoisella rannikolla Le Havren ja Le Treportin välisellä alueella. Vuotuinen Lire a la Plage (lue rannalla) kirjastotapahtuma on ollut toiminnassa jo vuodesta 2006. Tänä kesänä 13. rantakirjasto avattiin Transmanche Dieppe-Newheaven –rannalle, jossa tarjolla on sekä ranskan- että englanninkielisiä kirjoja.

Katso alta video missä näytetään rantojen minikirjastot toiminnassa:

Ranskan kesäiset kirjastot ovat seuraavilla rannoilla: Fécamp, Le Havre, Sainte-Adresse, Yport, Étretat, Dieppe, Criel-sur-Mer, Tréport, Saint-Jouin Bruneval, Saint-Valery en Caux, Saint-Aubin sur Mer ja Veules-les-Roses.

Mikäli kiinnostus heräsi käydä katsomassa näitä rantojen kirjastoja, tämän kesän osalta alkaa olla jo kiire. Seine Maritimen minikirjastot ovat nimittäin avoinna 8.7.-26.8. klo 14.00-19.00. Ensi kesäksi voi jo ryhtyä suunnittelemaan matkaa Ranskaan, sillä voinemme odottaa rantakirjastojen olevan avoinna myös ensi kesänä.

Onko Suomessa jo keksitty vastaavaa kirjastopalvelua? Hietalahden rannan jäätelökioskin viereen kirjasto?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *