Stuntnäyttelijöitä esiintyy monissa elokuvissa ja mainoksissa, mutta harva tuntee heidän työtään

Helsingin Sanomissa haastateltu stuntnäyttelijä–yrittäjä Tung Bui on paitsi monen elokuvan toimintakohtauksen tekijä myös yhden kirjan pääosan näyttelijä. Hän myös matkustaa inspiraation perässä pitkin maailma. Seuraavassa hän kertoo missä kaupungeissa hän on viihtynyt, ja missä hän pääsi arvostetun aasialaisen kamppailulajien mestarin oppiin.
Tung Bui, kamera kuvaa kohtausta

Olet pääosan esittäjä kirjassa Action! (ilmestynyt englanniksi nimellä Stunts, Scenes and Safety). Monessa kirjassa ei vielä stuntteja ole käytetty, mutta missä elokuvissa olet viime aikoina ollut mukana?

Olin taistelukohtausten koordinaattori lyhytelokuvassa Maartin (ohjaaja Joel Rahkonen) ja Tappajan näköinen mies, jossa Samuli Edelman esitti pääosan. Lauri Nurkse ohjasi Tappajan näköisen miehen.

Mitkä kaupungit tai paikat ovat inspiroineet sinua stunt-ammattilaisena?

1. Taipei, Taiwan
2. Hong Kong, Kiina
3. Pariisi, Ranska
4. Tromsø, Norja
5. Lissabon, Portugali

Lue Tung Buin perustelut valinnoilleen englanninkielisestä haastattelusta täältä. Hän kertoo esimerkiksi siitä miten hän kiersi Pariisin nähtävyydet paikallisen kollegan kanssa samalla harjoitellen parkouria.

Tung Buin kotisivulla lisää tietoa hänen töistään ja stunt-kuvia.

Kirjassa Action! esitellään tapoja miten stuntkohtauksia voi harjoitella ja filmata kotikonstein. Myös ammattilaisten käyttämiä tekniikoita ja tapoja esitellään alalle aikoville. Action!-kirjan kirjoittaja H-P Virkki on stunt-ammattilainen, jonka elokuva- ja näyttämöurasta löydät tietoa täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *