Onko lukulaitteiden E ink -näyttöteknologia tulossa tietokoneisiin?

E-kirjojen lukulaitteissa käytetään harmaasävynäyttöjä, joiden toimittaja usein on E ink. Näitä näyttöjä on jo sovellettu muuallekin, kuten kauppojen hyllyihin ilmoittamaan viimeisin hinta. Joihinkin älypuhelimiinkin on harmaasävynäyttö lisätty kakkosnäytöksi säästämään energiaa päivänvalossa puhelinta käytettäessä. Kiinalainen Dasung on kuitenkin sitä mieltä, että harmaasävynäyttö sopii myös tietokoneen monitoriksi.

Yhtiö on kehittänyt Dasung E ink Monitor Paperlike Pro -nimisen näytön, jonka voi liittää tietokoneeseen. Ajatuksena on, että silloin voi työskennellä vaikka ulkona auringonvalossa, tai jos on tuijotettava ruutua kovin pitkään, E ink -teknologia on silmille ystävällisempi kuin LCD-värinäyttö.
Dasung Paperlike Pro
Nämä juuri ovatkin E ink -teknologian vahvuudet. Näyttö ei perustu valon käyttöön, vaan se mikä ruudulle on kerran kirjoitettu, pysyy siinä kunnes jotain muuta laitetaan entisen tilalle. Näyttö ei siis välky lainkaan (paitsi silloin kun uusi ruudullinen ilmestyy näytölle). Koska se ei perustu valon käyttöön, ruudun sisältö näkyy erinomaisesti myös kirkkaassa auringonvalossa.

Dasungin Paperlike Pro monitori on 13.3 tuuman kokoinen. Se liitetään tietokoneeseen HDMI-kaapelilla.

E ink -näyttöjen huonoja puolia ovat hitaus ja kuvien huono taso (värien puutteen lisäksi). Dasung on mielestään ongelmat ratkaissut, sillä yhtiö kertoo uuden E ink -näytön olevan yhtä nopea kuin LCD-näytön.

Dasungin video esittelee Paperlike Pro -näytön varsin vaikuttavaa nopeutta:

Paperlike Pro on jo myynnissä Kiinassa, joten kyseessä ei ole mikään prototyyppi.

Tästä ei ole pitkä matka siihen, että markkinoille tulee kannettavia tietokoneita, joiden näyttö on E ink -teknologiaa. Kuka ehtii ensin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *