Eniten luetut vuoden 2020 Klaava-artikkelit heijastivat sähköisten kirjojen suosion nousua

remarkable kirjoitustablet / lukulaite ja kynä

Mikä on vuoden 2020 tärkein kirja-alan tapahtuma tai uutinen? Yhdelle saattoi olla pettymys kun ei päässyt kirjamessuille, toinen huomasi hankkivansa kirjansa verkkokaupasta, ettei tarvinnut tungeksia hyllyjen välissä, ja kolmas tottui kommunikoimaan videoyhteyden välityksellä. Kenties pisimmälle tulevaisuuteen näkyvä kehitys oli kuitenkin sähköisten kirjojen – niin luettavien kuin kuunneltavienkin kirjojen – suosion kasvu. Mahdollisesti suuri kiinnostus luku- ja kirjoituslaitteita käsitteleviin artikkeleihin vuonna 2020 oli merkki juuri siitä.

Tässä Klaava.fi:n 10 eniten luettua vuoden 2020 artkkelia.

1.Remarkable 2 kirjoitustablet

Norja on paremmin tunnettu monesta asiasta kuin maailmanluokan teknologiatuotteista, mutta nyt tämäkin ihme on tapahtunut. Startup-yritys Remarkable päätti kehittää tuotteen ihmisille, jotka halusivat kirjoittaa ja luonnostella kynällä. Tällaisia tuotteita on pitkään ollut markkinoilla, mutta yhtiö onnistui luomaan paperi-kynä menetelmää muistuttavan käyttökokemuksen lukulaitteissa käytetyn E ink näytön ympärille. Nyt kysyntää on ympäri maailmaa.

2. Applen kirjoitus- ja piirroskynä toimii nyt myös edullisimmassa iPad-tabletissa

Muutama vuosi sitten Apple kehitti iPad-tabletista hieman suuremman ja suorituskykyisemmän Pro-version, jota voi käyttää erikoiskynällä (Apple Pencil). Nyt tämä ominaisuus on myös perus-iPadissa.

3.Suomessa kaupalliset digitaaliset sisältöpalvelut ovat kehittyneet niin vahvoiksi, että piraattipalvelut eivät kiinnosta

Suomalaisten näkemyksiä tekijänoikeuksista kysellyt raportti paljasti yksityiskohtia digitaalisten markkinoiden hyvästä kehityksestä. Yksi näistä on piraattipalveluiden käytön väheneminen yksinkertaisesti siksi, että kaupallisten palveluiden tarjoama valikoima, käyttömukavuus ja turvallisuus miellyttävät kansalaisia.

4.Onyx markkinoi 13.3 tuuman kokoista kirjoitustabletia

Onyx Boox Max Lumi on kiinalaisen lukulaitevalmistajan huipputuote. Se on kynällä kirjoittamiseen ja luonnosteluun tarkoitettu laite, joka toimii Android-ohjelmistolla. Hintaa laitteella on 879 dollaria, kun esimerkiksi Remarkable 2 on hinnoiteltu 399 euroon.

5.PocketBook Color on värinäytöllä varustettu e-kirjojen lukulaite

Euroopassa suosittu merkki Pocketbook toi syksyllä 2020 myyntiin värinäytöllisen lukulaitteen. Tuotteessa ei ole LCD tai LED -teknologiaan perustuva näyttöä, vaan uusi E Ink teknologiaan pohjautuva Kaleido.

6.Vinkkejä ilmaiseen äänikirjojen kuunteluun

Äänikirjat ovat olleet kirja-alan suuri ilmiö parin viime vuoden aikana. Jos et ole vielä kirjan kuuntelua kokeillut, artikkelissa neuvotaan miten voi ilmaiseksi testata toimiiko äänikirja omalla kohdalla.

7.Kuukauden kirjauutisia marraskuulta

Kirja-alalla on vuoden 2020 aikana tapahtunut paljon: kirjamessut siirtyivät verkkoon, kirjojen myynti kasvoi (erityisesti sähköisten kirjojen), kivijalkakirjakauppojen tulevaisuuden näkymät heikkenivät, mutta verkkokauppojen tulevaisuus näyttää vahvalta.

8.Google ryhtyi yhteistyöhön uutistalojen kanssa

Google News Initiative on siitä erikoinen Googlen hanke, että Googlen on tarkoitus maksaa uutistaloille sisällöistä. Syksyn 2020 aikana Google on raportoinut ohjelman etenemisestä. Pääpaino näyttää olevan markkinoinnin ja digitaalisen maailman tutkimisen yhteisprojekteissa kustantajien kanssa.

9.Edullinen, mutta olennaiset ominaisuudet sisältävä lukulaite Kobo Nia

Kobo on varsinkin Pohjois-Amerikassa ja Keski- ja Etelä-Euroopassa suosittu lukulaitemerkki. Esimerkiksi suuri kirjauppaketju FNAC markkinoi Kobon laitteita kaupoissaan. Suomesta sitä on vaikea löytää, mutta ehkä syytä olisi sillä tuotteet keräävät kehuja laitevertailuissa.

10.Kirjakaupan uusin trendi on arkkitehtuuri?

Aikojen alussa kirjakaupoissa myytiin kirjoja. Sitten joku ryhtyi myymään lisäksi paperitarvikkeita, leluja ja muuta tarpeellista tavaraa. Sen jälkeen saatiin kahvila, sohvat ja mukavat tuolit hyllyjen väliin, jotka saivat asiakkaat viipymään kaupassa pitkään. Ehkä seuraava trendi on vau-arkkitehtuuri, jota voi tulla ihastelemaan ja samalla ihmetellä missä ne kirjat ovat.

moderni kirjakauppa kiinassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *